Families in België

Ode aan mijn broer

16/06/2021 - Wij geloven in de kracht van familie. Daarom nodigen we onze lezers uit om hier een verhaal te brengen van iemand die voor hen een wereld van verschil maakt.

Belgium_YC_Siblings_Roberto profile

Lieve broer,

Jij en ik zijn twee handen op één buik. Toen we klein waren, ontdekten we samen de wereld. We gingen samen voetballen, zaten in dezelfde sportclub, gingen samen naar het park... Alles deden we samen.

En plots was je er niet meer.

Ik was tien toen wij van elkaar werden gescheiden, jij negen. Thuis ging het al een tijdje niet goed en de jeugdrechter besliste om ons uit huis te plaatsen. Omdat er geen plek was voor ons samen, werden we van elkaar gescheiden.

Machteloos voelde ik me, en alleen. Ik hoorde dat je soms heel agressief werd en rebelleerde tegen alles en iedereen. Ik weet zeker dat het beter had geweest als we niet van elkaar waren gescheiden.

Ik miste vooral de kleine dingen. Weten dat je in de kamer naast de mijne sliep, samen spelen... Ik miste het zelfs om ruzie te maken over wie de PlayStation kon gebruiken of welke film we zouden kijken. Ik vroeg me dikwijls af: met wie ik ga nu kattenkwaad uithalen? Wie ga ik nu ambeteren? Je kan ruziemaken met je broer of zus, maar als ze er niet meer zijn, ben je een stukje van jezelf kwijt.

“Ik was tien toen wij van elkaar werden gescheiden.”

Roberto

Sommigen zoeken hun broer of zus nooit meer op nadat ze de jeugdhulp verlaten. Het is een afgesloten hoofdstuk voor hen. Gelukkig hebben wij nog altijd een goeie band. We deden er alles aan om elkaar te kunnen zien en horen. We vonden elkaar terug en daar ben ik enorm dankbaar voor.

Vandaag leren wij nog zoveel van elkaar. Jij van je grote broer en ik van jou.

Lieve broer, ik weet dat je momenteel door een moeilijke periode gaat. Weet dat ik er altijd voor je ben.

Roberto

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter