• Home
  • Over Walter: vrijwilliger bij Hejmo, en nog zo veel meer.

Families in België

Over Walter: vrijwilliger bij Hejmo, en nog zo veel meer.

27/07/2021 - Een warme en gastvrije man, zo kan je Walter best omschrijven. En die gastvrijheid is wat onze jongeren in Hejmo ook tekent. Als bezoeker krijg je steevast een dampende tas thee aangeboden. Een tas thee die Walter wel meerdere keren per week aangereikt krijgt, want als vrijwilliger is hij een vaste waarde in huis. Hij kent de jongeren door en door, weet wat er speelt in hun levens en wat hun bekommernissen zijn.

walter blogpost

“Hejmo zocht een chauffeur. Iemand die drie jongeren naar de voetbal kon brengen, en zo is de bal aan het rollen geraakt,” vertelt Walter. Na de verhuis van Hejmo zorgde Walter ervoor dat de jongeren konden blijven voetballen. Hij zocht mee naar een club in de buurt en nam met plezier de tijd om hen ernaar toe te brengen. “In de auto ontstonden de fijnste gesprekken. Het waren momenten die wij voor ons alleen hadden, en daaruit ontstond een hechte band”.

Een band die intussen enkel nog versterkt wordt door de uitstapjes die ze samen ondernemen, de gesprekjes in Hejmo, of tussendoor in de auto terwijl Walter ze naar de boksclub of voetbal brengt. Het is een band die blijft doorleven wanneer de jongeren Hejmo verlaten en alleen gaan wonen. “ik ga regelmatig bij hen op bezoek, we gaan een keertje iets eten in Leuven, ik krijg whatsappjes met foto’s in...”. En dat warm contact vindt Walter zo belangrijk. Want helemaal zelfstandig wonen is voor niemand makkelijk. Een luisterend oor, een helpende hand of een gezellige babbel, dat kan iedereen dan wel gebruiken.

In de auto ontstonden de fijnste gesprekken. Het waren momenten die wij voor ons alleen hadden, en daaruit ontstond een hechte band”.

Walter, vrijwilliger bij Hejmo

“Eén keer hebben de jongeren nieuwjaar bij mij thuis gevierd, samen met mijn vrouw. Ook zij was een hele tijd actief in Hejmo, ze hielp met huiswerkbegeleiding. Via vrienden kenden we een Afghaanse en Syrische kok. Zij hebben toen voor een ontzettend lekker Afghaans driegangenmaal gezorgd. Na het eten hebben we de hele avond nog spelletjes gespeeld.”

Walter is zoveel meer dan vrijwilliger. Hij is er voor de jongeren en moedigt hen aan bij bijvoorbeeld het halen van een rijbewijs, ze babbelen over meisjes of biedt een helpende hand bij verhuis. Net zoals een papa of opa voor hen zou doen.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter