Families in België

Plezant, op vakantie in eigen land

27/08/2020 - Het waren twee bijzondere zomermaanden. De staycation vierde hoogtij, en ook voor de kinderen in onze projecten werd het een zomer op z’n Belgisch. Een ritje naar de kust dan maar, om te gocarren op de Belgische dijk? Absoluut, en nog véél meer. We blikken met een voldaan gevoel terug op twee bijzondere maanden.

Gocarts

De jongeren van Chantevent op verkenning

Zee, zon, en een bende jongeren op kamp: het recept om te ravotten op het strand en dolle ritten te maken op de dijk. En af en toe bekomen, dat doen we met een spelletje petanque.Hejmo logeert bij Chantevent

Een ontsnapping uit de stad naar de weidse uitzichten van Marche-en-Famenne: dat stond op het programma van de negen jongeren die in Hejmo wonen. Een weekje brachten ze door als logés in het kinderdorp, en trokken ze erop uit om de omgeving te verkennen.

En als kers op de taart, legde één van de jongeren hun weekje weg vast op film!

En de allerkleinsten?

Voor de twee kinderen bij Simba-ouder Tina, was het de allereerste keer ooit aan de Belgische kust. En ze waren er helemaal gek van.

De broer en zus die bij Simba-ouder An wonen, trokken naar familiepark Harry Malter. Ze gingen op draaimolens, speelden met geitjes en zagen zelfs reuzepaddenstoelen!

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter