• Home
  • Sylvine verlaat onze projecten om een zelfstandig leven op te starten

Families in België

Sylvine verlaat onze projecten om een zelfstandig leven op te starten

Sylvine (20) was 15 toen ze in ons SOS Kinderdorp Chantevent bij Marche-en-Famenne toekwam. Recent verliet ze onze projecten om een zelfstandig leven op te starten.

p

“In het begin wilde ik niet echt geplaatst worden", herinnert Sylvine zich. “Maar ik heb bij SOS Kinderdorpen geweldige mensen ontmoet. Het heeft me echt geholpen.” Sylvine ging al snel op semi-zelfstandige basis wonen in het kinderdorp, om wat later naar ons jongerenhuis l’Olivier te verhuizen. Daar leren jongeren op eigen benen staan, met de steun van onze begeleiders.

"Ik moest voor mezelf zorgen: koken, schoonmaken... maar de begeleiders hielpen me met boodschappen doen, als ik een probleem had met mijn rekeningen of als ik een stuk administratie niet begreep," legt ze uit. "Ik vond de begeleiders echt aardig. Ik vond het leuk om mijn verhalen met hen te kunnen delen. Als ik hulp nodig had, waren ze er. Ze gaven me advies.”

"Ik ben trots op alles! Ik heb het echt goed gedaan."

Sylvine

Recent verhuisde Sylvine naar haar eigen flat en ze vond net werk. Ze kijkt best fier terug op haar traject: "Ik ben trots op alles! Trots dat ik mijn diploma winkelbediende heb gehaald. Trots dat ik het goed heb gedaan voor mezelf. Trots dat ik onafhankelijk ben. Trots dat ik mijn
flat goed kan beheren. Ik heb het echt goed gedaan. En het kinderdorp en de jongeren die ik daar heb ontmoet, hebben me enorm geholpen.”

Vandaag hoopt ze dat alle jongeren die moeilijkheden ervaren net als zij hulp vinden: "Dat ze niet aarzelen om hulp te vragen als ze die nodig hebben. En dat ze sterk en moedig blijven. Zelfs als ze op hun dieptepunt zijn, kunnen ze altijd weer omhoog klimmen.”

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter