• Home
  • Arif : Als kind ontvoerd door mensenhandelaars, vandaag uitgegroeid tot dokter.

Families wereldwijd

Arif : Als kind ontvoerd door mensenhandelaars, vandaag uitgegroeid tot dokter.

27/04/2020 - Arif was drie toen hij door mensenhandelaars in Bangladesh ontvoerd werd om verkocht te worden in India.

Bangladesch_CV Dhaka_Dr Ariful_at  medical practice

De jongen slaagt erin om te ontsnappen in Mumbai en komt zo in een opvanghuis terecht. Uiteindelijk kruist hij SOS Kinderdorpen op zijn pad, die hem helpt om zijn ouders in Bangladesh op te sporen. Maar die bleken niet in staat om voor hem te zorgen.

Zo komt hij, na een lange omweg, terecht in ons SOS Kinderdorp in Dhaka, Bangladesh. “Dat was voor mij de veiligste plek waar ik tot dan toe geleefd had,” herinnert Arif zich. “Eindelijk kon ik beginnen dromen van een mooie toekomst.”

“Ik heb zelf hulp gekregen toen ik helemaal niets had. Ik wil nu hetzelfde doen voor anderen.”

Arif

Beetje bij beetje bouwt Arif zijn zelfvertrouwen op en begint hij te dromen over wat hij later wil worden: dokter. “Ik heb zelf hulp gekregen toen ik helemaal niets had. Ik wil nu hetzelfde doen voor anderen.”

Ondertussen is Arif zowaar uitgegroeid tot orthopedist in het universitair ziekenhuis van Caïro in Egypte. In zijn vrije tijd doet hij vrijwilligerswerk in Pakistan en in een vluchtelingenkamp voor de Rohingya in Bangladesh.

Arif wil zich nog specialiseren tot chirurg en zijn eigen orthopedisch centrum oprichten, specifiek gericht op kwetsbare families. “Ik ben van nul vertrokken om te worden wie ik vandaag ben. Ik heb heel veel geluk gehad om zover te geraken.”

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter