Families wereldwijd

Astor gaat weer naar school

Astor besloot twee jaar geleden om te stoppen met school. Sindsdien dwaalde hij rond in de buurt zonder plan of perspectief. Zijn familie stapte in ons familieversterkend programma in de hoop hun moeilijke omstandigheden te kunnen verbeteren.

DSC_7340 Espoir d'un avenir meilleur

Een sensibiliseringsdag om zijn rechten beter te begrijpen

Astor greep de kans om een samenkomst bij te wonen over kinderrechten. Ze spraken er over kinderrechten, met voorbeelden uit het dagelijkse leven, en over risicovol gedrag dat hun leven in gevaar kan brengen. Veel voorbeelden kwamen van de kinderen zelf.

In het begin voelde Astor zich niet helemaal op zijn gemak. Hij verstopte zich achter de andere kinderen en hield zich op de achtergrond. Tijdens de pauze zag hij de andere jongeren achter elkaar hollen en vrolijk lachen. Hij begon stilletjes aan wat te praten met de andere jongeren. En nam beetje bij beetje deel aan de spelletjes en discussies. 

Terug naar school na twee jaar

Astor volgde de rest van de workshop aandachtig en geconcentreerd. Aan het einde van de sessie vroeg hij het woord en vertelde zelfzeker: “ik heb besloten om terug te keren naar school.” Eenmaal thuis aangekomen knipte hij zijn haren en ging hij zich wassen. Hij was vastbesloten. En zijn moeder was onder de indruk. De volgende week was het zover: na twee jaar ging hij voor de eerste keer opnieuw naar school.

"Ik heb besloten om terug te keren naar school."

Astor, deelnemer aan het familieversterkend programma

Vandaag doet Astor het goed: hij gedraagt zich goed op school en behaalt straffe resultaten. Zijn moeder is trots op hem en blij dat hij zijn kracht hervond. Hij en zijn broer krijgen via het familieversterkend programma het nodige schoolmateriaal en –uniform. Astor blijft stellig bij zijn besluit en herhaalt regelmatig aan zijn mama: “ik ga naar school om een job te vinden en om het net zo goed te doen als mijn buurjongen, die regelmatig zijn ouders met zijn auto komt bezoeken.” Succes, Astor!

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter