Families wereldwijd

"Behandel kinderen als kinderen"

10/03/2020 - De afgelopen dagen zagen we bezorgd hoe opnieuw vele kinderen en families vastzitten aan de Turks-Griekse grens. Kinderen en families op de vlucht voor de oorlog in Syrië moeten er overleven in grote kampen, zonder bescherming, zonder toegang tot voeding, drinkbaar water of medische zorg. Wij vragen één ding: behandel kinderen als kinderen. Veilige opvang, zonder geweld, met toegang tot drinkbaar water, voeding, medische zorg en onderwijs.

Kara Tepe Lesbos_2

Behandel kinderen als kinderen

Zonder thuis, voeding of medische zorg zijn deze kinderen op de vlucht bij de kwetsbaarsten uit onze samenleving. De kampen waar zij in terechtkomen kunnen nooit een oplossing voor hen zijn.

We moeten hen beschermen tegen geweld en opvangen in menswaardige omstandigheden waar hun fundamentele rechten gerespecteerd zijn, zoals elk kind het verdient. 

Ons werk in Griekenland voor kinderen op de vlucht

"Wij staan paraat om een sterk antwoord te bieden op de huidige toestand, samen met onze institutionele partners en onze partners op het terrein. We staan klaar omhen een psychosociale en educatieve ondersteuning te bieden, die de kinderen een basis geeft om hun leven opnieuw op de rails te krijgen", aldus Steffen Braasch, CEO van SOS Kinderdorpen Internationaal.  

Dit is wat we bijvoorbeeld al doen voor dagelijks 200 kinderen op het eiland Lesbos, meer bepaald in het vluchtelingenkamp Kara Tepe. We bieden er een intensieve psychosociale steun voor kinderen alsook een basis aan onderwijs in o.a. talen en wiskunde, vaardigheden die ze zoiezo nodig zullen hebben in hun onzekere toekomst. 

En ook in Athene, Kreta en de regio rond Thessaloniki begeleiden we maandelijks 400 kinderen op de vlucht met verschillende programma's. Daarbij verzekeren we ook dat kinderen die hun ouders verloren een kleinschalige en veilige opvang krijgen, ver weg van al het geweld. 

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter