• Home
  • Coronacrisis: update vanuit onze kinderdorpen wereldwijd

Families wereldwijd

Coronacrisis: update vanuit onze kinderdorpen wereldwijd

25/03/2020 - De coronacrisis treft stilaan iedereen, over de hele planeet. En dus ontsnappen ook onze kinderdorpen er niet aan. We doen er alles aan om ook tijdens deze moeilijke tijden de best mogelijke omkadering te bieden aan de kinderen in onze zorg.

china compressed2

De veiligheid van de kinderen is onze prioriteit

Overal in onze kinderdorpen volgen we de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en de richtlijnen van de lokale overheden. In functie daarvan nemen we in ieder kinderdorp de maatregelen die nodig zijn om de veiligheid van onze kinderen en medewerkers te verzekeren én om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Het is mede dankzij de duurzame steun van onze meters en peters dat we kinderen ook in deze moeilijke tijden aangepaste zorg kunnen blijven bieden.

Extra zorg en omkadering in deze moeilijke tijden

Sommige landen raden aan om onderlinge contacten en uitwisseling zoveel mogelijk te beperken. Anderen vragen om de kinderen thuis te houden en sluiten de scholen. Onze kinderdorpen reageren altijd met aangepaste maatregels. Als de scholen sluiten, zorgen we dat kinderen hun opleiding toch verder kunnen zetten. In Palestina betekende dat bijvoorbeeld dat we een aantal computers moesten aankopen, zodat ze vanop afstand kunnen blijven volgen. In Italië zetten we dan weer sterk in op extra psychologische ondersteuning van de kinderen.  

De impact van corona op onze diensten

De crisis betekent ook dat een aantal van onze minder essentIële diensten tijdelijk minder goed kunnen functioneren. Het bezorgen van brieven en pakjes aan onze kinderdorpen bijvoorbeeld. En ook onze responsiviteit via mail en telefoon kan wat vertraging oplopen.

Hopelijk kunnen we ook in deze bijzondere periode op uw steun blijven rekenen.  Zodat we de kinderen ook in deze moeilijke tijden de beste omkadering kunnen blijven bieden én hun kunnen blijven beschermen tegen de pandemie. 

Bedankt voor jullie steun en verzorg jullie goed! 

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter