• Home
  • “De liefde die ik kreeg, geef ik door aan mijn eigen gezin”

Families wereldwijd

“De liefde die ik kreeg, geef ik door aan mijn eigen gezin”

Marco Paulo Monteiro groeide op in een SOS Kinderdorp en is een enthousiaste familieman. Hij werkt als begeleider in een jongerenproject van SOS Kinderdorpen Kaapverdië. ”De belangrijkste boodschap die ik leerde bij mijn SOS familie is: altijd het beste van jezelf geven en liefde geven aan je familie.” Dat geeft hij nu door aan zijn eigen familie.

Marco Paulo

Marco Paulo is nu 32 jaar oud en verwacht samen met zijn vrouw hun derde kindje. Hij beschrijft zijn gezin als “mijn motivatie, mijn inspiratie”. Als kind had hij dat geluk niet. Zijn ouders konden hem niet de veiligheid en zorg bieden die kinderen nodig hebben.

Nieuwe wereld in het kinderdorp

Zijn thuissituatie liep uit de hand en hij werd opgevangen in een SOS Kinderdorp van Kaapverdië. “Ik kwam precies aan in een nieuwe wereld”, herinnert Marco Paulo zich. “Stapje per stapje begon ik me te integreren en te spelen met de andere kinderen. Het is een zeer fijne omgeving om op te groeien.”

Teruggeven aan SOS Kinderdorpen

Marco Paulo werkt sinds 2012 als begeleider bij SOS Kinderdorpen Kaapverdië. “Ik zie het als een manier om iets terug te doen voor SOS Kinderdorpen. Het is een kans om ze te bedanken voor de dingen die ze voor mij gedaan hebben”, legt hij uit.

Familieliefde als moto

“Mijn SOS moeder gaf me vanaf mijn eerste dag enorm veel liefde en steun. Ze was en is nog steeds mijn grootste rolmodel. De onvoorwaardelijke liefde die ik kreeg van haar geef ik ook mijn eigen gezin. Bijkomend geef ik als begeleider bij SOS Kinderdorpen de boodschap aan jongeren om hun familie te koesteren. Het is de mooiste waarde die ik leerde bij SOS Kinderdorpen.”

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter