Families wereldwijd

Drieling in levensgevaar krijgt nieuwe thuis

Drie maanden na hun geboorte verloren deze drie zusjes uit Mozambique hun moeder. Hun vader was ernstig ziek en er was niemand anders om voor hen te zorgen. Die situatie bracht hun leven ernstig in gevaar. Ze vonden een nieuwe thuis bij SOS moeder Olga.

Foto Familie

Pas geboren en al alleen

In december 2012 werd Daya uit Mozambique moeder van een drieling: Esperança, Bella en Ernestina. Daya herstelde nooit van de zware bevalling en overleed drie maanden nadien. Met enkel nog een zieke vader zonder inkomen, was er vlug een oplossing nodig.

Opnieuw een mama, een thuis en een toekomst

Enkele maanden later vonden de zusjes een nieuwe thuis in het SOS Kinderdorp Inhambane, Mozambique. Ze wonen er bij hun SOS moeder Olga Milice, die voor hen zorgt als een echte mama: 24 uur op 24 en met heel veel zorg en liefde!

Toen de meisjes bij me toekwamen waren ze zwaar ondervoed.

SOS moeder Olga

SOS Moeder Olga: “Toen de meisjes bij me toekwamen, waren ze ondervoed en hadden ze een grauwe huid. De eerste dagen waren ze erg angstig. Ze huilden veel en sliepen slecht. Het duurde even voor ze zich realiseerden dat ze in goede handen waren en dat ze opnieuw een moeder hadden. Ondertussen zijn ze twee jaar oud. Binnen een jaar gaan ze voor het eerst naar de SOS Kleuterschool.”

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter