• Home
  • Ghaith: van zijn jeugd in Syrië tot zijn nieuwe leven als student in Nederland

Families wereldwijd

Ghaith: van zijn jeugd in Syrië tot zijn nieuwe leven als student in Nederland

08/10/2020 - Ghaith, afkomstig uit Syrië, was anderhalf jaar oud toen hij werd opgevangen in het kinderdorp in Damascus. Zijn ouders konden niet meer voor hem en zijn broer zorgen. In het kinderdorp vonden de twee kinderen een veilige en warme thuis bij hun SOS moeder Wesal en acht SOS broers en zussen.

Ghaith Facebook post

Mijn SOS moeder was fantastisch”, herinnert Ghaith zich. “Ze gaf me veel liefde en vertrouwen in de toekomst.” De jongeman kon altijd op haar steun rekenen: “Ze zei dat wij een hele grote, liefdevolle familie waren en daar heel trots op mochten zijn.”

“Mijn SOS moeder gaf me veel liefde en vertrouwen in de toekomst.”

Ghaith

Het leven van Ghaith nam een wending toen de oorlog uitbrak in Syrië: “Ik was 17 jaar oud en moest het leger in, wat mijn dood zou hebben betekend. Dus besloot ik naar Nederland te vertrekken.” Ondanks de afstand heeft hij nog steeds een sterke
band met zijn SOS familie: “We bellen elkaar bijna dagelijks. Ze is erg geïnteresseerd in mijn nieuwe leven: mijn studie hotelmanagement, mijn vrijwilligerswerk voor SOS Kinderdorpen, mijn werk in een restaurant...”.

Het is Gaiths grote droom acteur te worden. “Zo kan ik ook aandacht vragen voor SOS en kunnen we nog meer mensen helpen”, besluit hij.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter