• Home
  • Het nest verlaten: deze jongedame uit India is er klaar voor

Families wereldwijd

Het nest verlaten: deze jongedame uit India is er klaar voor

Na goed tien jaar in het SOS Kinderdorp Faridabad in India, breekt een nieuwe tijd aan voor Poonam (19). Ze is klaar om het kinderdorp te verlaten en haar vleugels uit te slaan.

Nestverlater

Poonam is een gewone jongvolwassene in een ongewone situatie. Sinds haar acht jaar groeit ze op in het SOS Kinderdorp Faridabad, vlakbij Delhi, de hoofstad van India. Ze groeide er op met haar SOS mama, die een grote impact op haar leven heeft gehad.

Opgroeien bij een liefdevolle moeder

Vandaag is Poonam een vastberaden jonge vrouw, al is dat niet altijd zo geweest. Toen ze in het kinderdorp toekwam, schatte ze zichzelf niet erg hoog in. Ze had weinig vertrouwen in haar eigen kunnen. De liefdevolle zorg van haar SOS mama Madhavi Pal heeft haar veel geholpen. “Ze was en is de belangrijkste persoon in mijn leven. Ze is de moeder die ik altijd heb gewild, iemand waarop ik altijd heb kunnen rekenen. Ze luistert, moedigt me aan, helpt me, motiveert me.”

Madhavi Pal maakt er een punt van dat ‘haar’ kinderen hun uiterste best doen op school. Ook al had Poonam het soms moeilijk, ze vroeg haar om door te zetten tot het einde. Met succes: Poonam slaagde met glans in het ingangsexamen van de staatsuniversiteit.

Een droom realiseren

Daarmee zet de jongedame een belangrijke stap in de richting van haar droom: verpleegster worden. Ze heeft altijd opgekeken naar Moeder Teresa: haar moed en aandacht voor zieken en armen in India zijn een inspiratiebron. Poonam: “Als verpleegster kan je zieken helpen, mensen die gekwetst zijn, zelfs levens redden!”. Poonam heeft vertrouwen in haar toekomst en kijkt er naar uit om haar studies te beginnen. Tegelijkertijd is ze bang om haar familie na zoveel tijd achter te laten. En ook Madhavi Pal deelt dat dubbele gevoel: het doet haar deugd om te zien wat een sterke jongedame Poonam is geworden. Maar het doet pijn om haar te zien vertrekken. Wij wensen je alvast heel veel succes, Poonam. En weet dat het SOS Kinderdorp Faridabad en je SOS mama er altijd voor jou zullen zijn!

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter