Families wereldwijd

Hoopvol verhaal vanuit SOS Kinderdorp in Burundi

Jean*, een toegewijde alleenstaande vader van twee kinderen, bevond zich in een moeilijke situatie. Ze leefden in een hut en hadden nauwelijks te eten. Jean nam ook de zorg op zich voor het kind van zijn zus. Met uw hulp aan SOS Kinderdorpen, kon hij steen voor steen een echte thuis bouwen én zijn gezin van meer dan een maaltijd per dag voorzien.

Blogpost family strengthening program 3

Voor Jean waren de dagelijkse taken enorm. Ondanks zijn inzet kon hij aanvankelijk slechts één maaltijd per dag voor zijn kinderen voorzien, of soms zelfs helemaal niets. Een grote uitdaging voor het gezin was de ontoereikende huisvesting. Ze woonden in een kleine hut die niet bestand was tegen de weersomstandigheden, waardoor de kinderen vaak ziek werden. Gelukkig heeft de sociaal assistent van SOS Kinderdorpen de problemen van Jean erkend, maar ook de oplossingen die hij zelf aanhaalde om een beter leven te creëren voor zijn gezin. Het project heeft bijgedragen aan de middelen om een kwalitatief huis te bouwen.

Jean heeft ongelooflijke inspanningen geleverd, waarbij hij niet alleen voor het gezin zorgde en tegelijkertijd zijn eigen huis bouwde. Hij heeft meer dan duizend bakstenen voor zijn huis geproduceerd, en met hulp van lokale werkkrachten heeft hij zijn huis bijna voltooid.

De bakstenen produceerde hij met klei uit zijn eigen tuin en het bouwen van een waterreservoir. Dankzij het project heeft Jean ook de mogelijkheid gekregen om een extra inkomstenbron op te zetten door konijnen te kweken en zijn eigen schrijnwerkerij te beginnen aangezien voordien het hem hieraan aan middelen ontbrak. Daarnaast kregen zowel Jean als zijn kinderen opleidingen rond de kinderrechten Het resultaat van al deze inspanningen is opmerkelijk. Jean's huis is bijna voltooid, en zijn gezin geniet nu van een veilig onderkomen met voldoende ruimte voor iedereen. De oude hut doet? Die doet nu dienst als keuken. 

*Jean is niet de echte naam van de man. Omwille van privacyredenen geven we hem een schuilnaam.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter