• Home
  • “Ik ben het levende voorbeeld van de impact van SOS Kinderdorpen”

Families wereldwijd

“Ik ben het levende voorbeeld van de impact van SOS Kinderdorpen”

British groeide op in het SOS Kinderdorp Bulawayo in Zimbabwe en toert vandaag Europa rond als muzikant

Donate a spot 2

British Ncube kwam in 1997 toe in het SOS Kinderdorp Bulawayo, Zimbabwe, samen met zijn drie broers en zussen. Hij was toen tien jaar oud. ‘British’ is eigenlijk een bijnaam, die hij kreeg omwille van zijn lichtere huidskleur. Maar het is de enige naam die hij voor zichzelf kende: zijn beide ouders overleden op jonge leeftijd en hij was niet geregistreerd bij de staat. British: “Toen ik in het kinderdorp werd opgevangen, was ik heel blij. Tevoren had ik helemaal niets. Nu was er een SOS moeder die voor me zorgde. Ik kreeg een kamer, kledij, speelgoed... En ik maakte kennis met muziek.”

Investeren in talent

British was al van kinds af aan gepassioneerd door muziek. Hij leerde snel marimba en mbira spelen, lokale instrumenten. “Ik had in het kinderdorp alles ter beschikking om muziek te leren, ik moest het gewoon doen.”

Onze SOS mama gelooft in onze talenten en aanvaardt ons zoals we zijn

British Ncube

Met de steun van SOS Kinderdorpen kon British na het middelbaar onderwijs naar de muziekacademie, om zijn talent verder te ontwikkelen. “Ik hest-block-2b veel geluk met mijn SOS mama. Ze gelooft in onze talenten, aanvaardt ons zoals we zijn en blijft ons in alles ondersteunen.”

Europa rond met “Stango & Nongoma”

Na die studies kwam British zijn muzikale carrière op gang. Samen met zijn vrouw vormt hij het duo Stango & Nongoma. Ze kregen een contract bij een Europees muzieklabel en toerden in het najaar van 2017 voor het eerst door Europa. “Ik ben het levende voorbeeld van de impact van SOS Kinderdorpen. Zonder mijn SOS familie was ik niet wie ik nu ben. Ze gaven me het vertrouwen om te geloven in mezelf en mijn talent te ontwikkelen. Dankzij hen kan ik nu op een podium optreden, voor een publiek dat houdt van mijn muziek.”

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter