Families wereldwijd

Kamala: van straatkind tot verpleegster

05/02/2021 - Kamala, afkomstig uit Nepal, was drie jaar oud toen haar vader hun familie verliet. Haar mama bleef alleen achter met haar dochters, dakloos in de straten van Kathmandu. “Het moeilijkste was dat we geen toegang hadden tot de meest elementaire dingen”, herinnert Kamala zich. “We hadden geen eten toen we honger hadden.”

Nepal_SOS Nurse Kamala_Foto Nina Ruud (25)

Kamala groeit op met de steun van SOS Kinderdorpen

Moeder en dochters kwamen in contact met SOS Kinderdorpen en stapten mee in een gezinsversterkend programma, dat gezinnen in kwetsbare situaties ondersteunt. Hoewel Kamala’s mama uiteindelijk besloot om al het contact met haar kinderen te verbreken, konden de drie zussen samen blijven opgroeien en naar school gaan dankzij de steun van het SOS team.

Wees sterk en geloof in jezelf.

Kamala

Verpleegster in een SOS Kinderdorp

Vandaag heeft de jonge vrouw haar studie afgerond en is ze verpleegster in het SOS Kinderdorp in Sanothimi, vlakbij Kathmandu, waar ze elke dag voor de kinderen zorgt. Meer dan alleen zorg, biedt ze hen ook een luisterend oor: “Velen van hen hebben één of beide ouder(s) verloren en lijden daaronder. Regelmatig komen ze spontaan naar me toe, ook als ze me niet echt nodig hebben, gewoon om zich wat beter te voelen.”


Kamala wil deze jongeren, die net als zij een moeilijke start in het leven hebben gehad, vooral een boodschap van hoop meegeven: “Wees sterk en geloof in jezelf."

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter