Families wereldwijd

Nico verloor zijn familie maar hij durft opnieuw dromen

Ineens ben je alles kwijt. Je huis, je thuis, je hele wereld. Je kan het je niet voorstellen. Het overkwam Nico*, slechts acht jaar oud, wanneer de doortocht van tyfoon Haiyan zijn leven radicaal overhoop haalde. Hij vond een nieuwe thuis bij zijn SOS moeder, die hem dagelijks steunt en stimuleert om zijn droom waar te maken: dokter worden.

Nico en Familie

Het werd een strijd op overleven

Op 8 november 2013 raasde tyfoon Haiyan door de Filipijnen als een van de zwaarste stormen ooit waargenomen. Nico was een van de vele slachtoffers die dakloos werd en familieleden verloor. Hij overleefde als enige van zijn gezin. Zijn mama en twee zussen was hij voorgoed kwijt. De enige familie die hij nog had, was zijn grootmoeder. Zijn vader heeft hij nooit gekend. Het jaar daarop kon Nico’s grootmoeder nog voor hem zorgen. Maar haar gezondheid ging snel achteruit. Zo erg, dat de rollen stilaan omgedraaid werden: Nico moest nu steeds meer voor zichzelf én voor zijn oma zorgen. Het werd een strijd op overleven. Naar school gaan, was geen optie meer. Op tienjarige leeftijd moest Nico op zoek naar werk.

Terug een thuis

In maart 2015 konden we de jongen verwelkomen in ons SOS Kinderdorp in Tacloban, Filipijnen. Hij groeit er samen met vijf andere kinderen op bij zijn SOS mama Nanay Beth. Zij is er dag en nacht voor hem, net als een echte moeder. Het verlies van zijn mama en zusjes kunnen we niet goed maken. Maar wonen in een warme gezinsomgeving helpt Nico omgaan met zijn zware verleden. Hij krijgt tijd, rust en begeleiding om langzamerhand zijn verdriet beter te plaatsen en te bouwen aan zijn kracht en weerbaarheid.

Ik wil graag mensen helpen en ziektes bestrijden die families uit elkaar halen.

Nico

Terug naar school en een droom

Vandaag gaat het beter met Nico. Op school heeft hij zich snel aangepast aan zijn nieuwe omgeving. Hij is een gepassioneerde lezer en is dol op wiskunde oefeningen. Later als hij groot is, wil hij dokter worden. “Ik wil graag mensen helpen en ziektes bestrijden die families uit elkaar halen” aldus Nico over zijn toekomstplannen. Zijn SOS moeder Nanay Beth moedigt hem constant aan om goed te studeren zodat hij zijn droom zal bereiken. “Ik stimuleer hem om zijn studie af te maken, zodat hij een voorspoedige toekomst voor zich heeft. En ik beloof er voor hem te zijn en hem de steun te geven zoals een moeder hem zou moeten geven.”

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter