Families wereldwijd

Sujal (5), drie jaar na de aardbeving in Nepal

Sujal is alleen thuis met zijn mama wanneer het noodlot toeslaagt. Een verwoestende aardbeving vernielt 500.000 huizen in Nepal, waaronder het hunne. Mama overleeft de klap niet. Sujal wordt na twee dagen van onder het puin gered. De jongen, toen twee jaar oud, krijgt meteen opvang en verzorging in één van onze kindvriendelijke ruimtes, terwijl we op zoek gaan naar zijn familie. Vandaag, drie jaar later, gaan we nog eens bij hem op bezoek.

Eerste noodhulp

Wanneer we Sujal opvangen in onze kindvriendelijke ruimte in Kavre, is hij er niet goed aan toe. Zijn been is gebroken en hij heeft twee dagen niet gegeten of gedronken. Onze medewerkers en vrijwilligers dienen hem levensreddende noodhulp toe, met de steun van andere hulporganisaties.

Op zoek naar familie

We gaan meteen op zoek naar zijn familie, naar iemand die voor hem kan zorgen nu zijn mama er niet meer is. We ontdekken dat Sujal zijn papa nog leeft. Hij is in het buitenland en geraakt door de chaos niet meteen in Nepal. Na een paar dagen vinden we zijn tante, die tijdelijk voor hem kan zorgen. Wanneer Sujal aan de beterhand is, brengen we hem naar haar toe. SOS Kinderdorpen ondersteunt de tante, zodat Sujal niets tekort komt.

Terug bij papa

Wanneer de papa erin slaagt om Nepal te bereiken, kan Sujal opnieuw bij hem terecht. We volgen hun situatie nog even op, hij is in goede handen. In maart 2018 gingen we opnieuw bij hem op bezoek. Ondertussen wonen ze in Jorpati, waar hij naar de kleuterschool gaat. Zijn papa is hertrouwd en Sujal kan het goed vinden met Niru, de nieuwe vrouw van zijn papa.

350 kinderen herenigd met familie

Zoals Sujal konden we sinds de aardbeving in 2015 al 350 kinderen die er alleen voor stonden herenigen met hun familie. Velen onder hen ondersteunen we ook vandaag nog, zodat de kinderen gezond en met kansen op een mooie toekomst opgroeien.

Ook vandaag nog steun aan meest kwetsbare families

Ook drie jaar na de aardbeving blijven we de meest kwetsbare kinderen en families in Nepal helpen bij het opbouwen van een nieuw leven. En dat zal de komende jaren niet veranderen. Zo bieden we kinderen op lange termijn kansen op een betere toekomst.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter