Over SOS Kinderdorpen

Een nieuw schooljaar voor Christie

26/08/2020 - Het is weer zover! Leraren schrapen hun stembanden en vegen de laatste stofdeeltjes weg uit hun klaslokaal en kinderen zijn blij om eindelijk hun speelmaatjes terug te zien. Een slordige 7000 kilometer verder, deelt een twaalfjarig meisje in dit enthousiasme. Het is Christie, zij woont in Ghana.

Ghana_FSP_Kumasi_Tom Maruko_Christie writing her dad's name in the book(10)(2)

De eerste schooldag

31 augustus. Christie maakt met veel zorg haar boekentas klaar. Zenuwachtig, maar vooral boordevol zin om te leren, kruipt ze bij zonsondergang haar bed in. Morgen is de grote dag.

School is voor Christie niet vanzelfsprekend. Het schooluniform, de boeken en pennen die ze nodig heeft, ... maken het voor haar gezin een duur gebeuren. Te duur. Daardoor kan ze niet altijd naar school.

1 september. Vandaag vertrekt Christie naar school met een gerust hart. En daarvoor willen we onze prachtige donateurs bedanken. Want in juni kochten velen een cadeautje voor de juf of meester van hun kind(eren). En dit cadeau gaf een kind de kans om ook naar school te gaan. Een hartverwarmende keuze.


Een vliegende start

Onderwijs vinden we bij SOS Kinderdorpen belangrijk. Het is de sleutel die dient om deuren te openen, om van kinderdromen realiteit te maken. Onderwijs is motor in de ontwikkeling van een kind, en stuwt hun kennis en wijsheid met ongeziene snelheid vooruit. Kortom, het geeft kinderen een vliegende start. En dus zetten we hierop in.


Hoe we dit doen? In 2019 ondersteunden we:

  • meer dan 500 educatieve projecten
  • 239 500 kinderen
  • in 136 landen


Een betere toekomst

De schoolpoort die Christie deze week binnenloopt opent voor haar een wereld vol kansen, en geeft haar hoop op een betere toekomst. Christie droomt ervan verpleegster te worden en om zieke mensen te helpen.


Wil je andere kinderen deze kans ook geven? Dan kan je ervoor kiezen om een kind een trimester of een jaar naar school sturen.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter