In de kijker Over SOS Kinderdorpen

In 2020 is jouw gift voor 60% fiscaal aftrekbaar

16/07/2020 - Goed nieuws! De regering heeft beslist dat een gift aan een goed doel dit jaar niet voor 45%, maar wel voor 60% fiscaal aftrekbaar is. Dat betekent dat je op al je giften van 2020 15% extra terugtrekt via je belastingsaangifte. Doe je een gift van €50, dan trek je €30 terug in plaats van €22,5.

Untitled design(11)

Het is een steunmaatregel die de regering-Wilmès in het leven riep om goede doelen zoals SOS Kinderdorpen extra zuurstof te geven, zodat we ondanks de coronacrisis de opvang en begeleiding van kinderen en families kunnen blijven garanderen. De regering hoopt met deze maatregel solidariteit aan te moedigen. Je kan dus extra steunen, zonder dat het jou meer kost..

En die extra steun is broodnodig. Want de coronacrisis brengt heel wat kwetsbare gezinnen en kinderen in extra moeilijkheden. En veel van onze acties die onze projecten financieren zijn door de lockdown niet kunnen doorgaan.

 

Wat betekent dit juist?

  • Als je een eenmalige gift doet, kan je beslissen om wat meer te doneren. Wil je €50 geven, dan kan je dit gerust verhogen tot €68,75. Op het einde van de rit betaal je niets extra. Let wel: je gift is fiscaal aftrekbaar vanaf een totaal van €40 per jaar aan één goed doel.
  • Ook als je maandelijks steunt, kan je je bedrag verhogen. Geef je 30 euro per maand, dan kan je je maandelijkse gift van augustus tot december met 27 euro verhogen, zonder meer te betalen. 

Deze maatregel geldt voor elke donatie aan een goed doel, gemaakt in 2020.


Heb je nog vragen hier over? Contacteer ons dan via welcome@sos-kinderdorpen.be of via telefoon op +32 (0) 2 639 09 71. 

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter