• Home
  • Onze jonge ambassadeurs gaan de straat op voor kinderen in nood.

Over SOS Kinderdorpen

Onze jonge ambassadeurs gaan de straat op voor kinderen in nood.

06/02/2020 - Via diverse projecten zorgen we ervoor dat kinderen die thuis tijdelijk niet meer veilig zijn toch kunnen opgroeien in een sterke familie. Want dat is de beste plaats voor een kind om op te groeien. Daarom vragen onze jonge ambassadeurs op straat, in winkels, en van deur tot deur om deze kinderen duurzaam te ondersteunen.

P8200204

Duurzame steun

Duurzaam steunen, dat wil in dit geval zeggen: onze projecten mee mogelijk maken via een maandelijkse gift. Zo zorg je er mee voor dat we de kinderen en families in onze zorg duurzaam kunnen blijven ondersteunen.


Enkel via domiciliëring

Onze jonge ambassadeurs vragen dus om via domiciliëring een maandelijkse gift op te starten. Ze mogen geen contant geld of eenmalige schenkingen aanvaarden.


Op straat, aan huis of aan de winkel (Aldi, Lidl, Albert Heijn,...)

SOS Kinderdorpen doet zijn uiterste best om haar boodschap en missie bekend te maken. Want onbekend is onbemind. Wij komen onze medeburgers graag tegemoet om de drempel tot steun te verlagen. Dat doen we zowel op publieke plaatsen, aan winkels of van deur tot deur. Daarvoor vragen we altijd de toelating van de betrokken partijen.


Meer dan vrijwilligers

Deze jonge ambassadeurs werken in dienst voor een partnerorganisatie. In de meeste gevallen zijn het jonge professionals in volle beroepsontwikkeling. We vetrouwen hen om ons welbewust te vertegenwoordigen. Zij worden vergoed door onze partnerorganisatie (en dus onrechtstreeks door SOS Kinderdorpen).

Weet je graag hoeveel SOS Kinderdorpen jaarlijks investeert in fondsenwerving? Check ons impactrapport.


Moedige mensen

Als je hun pad toevallig kruist, zeg hen dan zeker vriendelijk dag en wens hen veel moed. Het is geen makkelijke opdracht, ze moeten best wel wat afwijzingen doorstaan. Maar het is dé manier om ons werk bekend te maken en steun te vinden bij een breed publiek. 

Indien je nog vragen of opmerkingen zou hebben betreffende onze jonge ambassadeurs en de werking ervan, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen via:

welcome@sos-kinderdorpen.be of  +32 2 538 57 38

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter