Over SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen België viert zijn 60ste verjaardag

17/01/2023 - Op 17 januari 1963 startte het verhaal van SOS Kinderdorpen in België. Dat wil zeggen dat we vandaag dag op dag 60 jaar bouwen aan onze grote droom: een wereld waarin geen enkel kind alleen moet opgroeien.

© Griet Dekoninck (2000 × 1500 px) (4)

© Joel Sheakoski

Het komende jaar willen we die verjaardag samen met jou vieren. En met alle mensen die al vele jaren meebouwen aan dit verhaal. We zetten dit feestjaar in met de lancering van een logo speciaal voor de gelegenheid. Het teken van oneindigheid symboliseert hoe we samen de vicieuze cirkel van geweld en verwaarlozing doorbreken. En deze omvormen tot een liefdevolle plek waar kinderen zich verbonden voelen met de mensen rondom hen. Want het is in die warme verbinding met anderen dat kinderen eigenwaarde en zelfvertrouwen kunnen opbouwen, dat ze van zichzelf en anderen leren houden. En dat geven ze door aan de volgende generatie.

Verandering begint bij oprechte verbinding. Oprecht verbinden met een kind is een kind eigenwaarde bieden, zelfvertrouwen. Het is een kind leren houden van zichzelf én van anderen.

Hilde Boeykens, Directrice SOS Kinderdorpen België

Hilde Boeykens, directrice van SOS Kinderdorpen België, vertelt: "in bijna twintig jaar SOS Kinderdorpen heb ik bovenal één ding geleerd: verandering begint bij oprechte verbinding. Oprecht verbinden met een kind is een kind eigenwaarde bieden, zelfvertrouwen. Het is een kind leren houden van zichzelf én van anderen. En zo de vicieuze cirkel van geweld en verwaarlozing doorbreken. Dat op een maatschappelijk niveau creëren, niet voor één kind, maar voor ieder kind, daarvoor moeten wij op onze beurt verbinden, met z’n allen. De juf, de trainer, de sociaal werker, de psycholoog, de directeur, de CEO, de minister. Samen."

We bereiden nu alle momenten en acties voor dit feestjaar voor. En wees maar zeker dat je uitgenodigd bent. 

Wil jij er nu al mee een feestjaar van maken? Dan is hier alvast één concrete actie die je dit jaar kan doen: zet jouw verjaardag in het teken van kinderen die er alleen voor staan. Maak je actiepagina aan en vraag dit jaar geen cadeau’s maar een donatie.


Of heb je interesse om deel te nemen met je bedrijf, neem dan contact op met françois.dufour@sos-kinderdorpen.be.


Wij hebben er alvast zin in, hopelijk jullie ook!

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter