Over SOS Kinderdorpen

Statement over Suriname

Statement naar aanleiding van de berichtgeving in de Nederlandse media over Suriname.

child safeguarding symbolic 4

Vanuit SOS Kinderdorpen België zijn we diep geschokt over wat er in het verleden kon gebeuren in Suriname. Elk geval van geweld tegen kinderen is er één te veel. We nemen deze feiten uit het verleden bijzonder ernstig. De veiligheid van kinderen moet de absolute prioriteit zijn van elke lidorganisatie. Dat was tot 2006 in Suriname niet het geval, zo blijkt, en dat is ontoelaatbaar. Met SOS Kinderdorpen België ijveren we al vele jaren om de praktijken rond kindveiligheid internationaal te versterken. We hebben nooit samengewerkt met Suriname.

In onze Belgische projecten passen we een sterk kindveiligheidsbeleid toe. We maken er dagelijks werk van een open en transparante organisatiecultuur. We zijn en blijven alert voor mogelijk inbreuken, maar bouwen op een duidelijk en gedragen beleid, dat je hier kan raadplegen. In de projecten in het buitenland waarvoor we vanuit SOS Kinderdorpen België een partnership hebben, houden we mee toezicht op mogelijke inbreuken en bouwen we actief mee aan een duidelijk en gedragen lokaal integriteitsbeleid, in lijn met internationale standaarden.

Voor verdere informatie kan je terecht bij SOS Kinderdorpen Nederland, die deze zaak van dichtbij opvolgt: Statement SOS Kinderdorpen Suriname - SOS Kinderdorpen.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter