Over SOS Kinderdorpen

Statement rond de 13 Oekraïense kinderen in Rusland

Het is geweten dat sinds de start van de oorlog duizenden Oekraïense kinderen naar Rusland werden overgebracht. Dit is een flagrant schending van de mensenrechten. In het kader daarvan heeft SOS Kinderdorpen België vernomen dat 13 Oekraïense kinderen opgevangen worden in projecten van onze zusterorganisatie in Rusland.

child safeguarding symbolic 3

De federatie SOS Children’s Villages International onderzoekt momenteel wat de achtergrond is van deze kinderen en hoe ze in Rusland terecht zijn gekomen. De huidige oorlogssituatie maakt de opvang van kinderen extra complex. SOS Children’s Villages International werkt daarbij op basis van het VN Kinderrechtenverdrag en het internationaal recht, dat illegale adoptie of gedwongen deportatie veroordeelt.

Wij willen benadrukken dat we aan de kant van de kinderen staan en dat het belang van de kinderen zelf centraal staat in elke beslissing over hun leven.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Katrijn Meijlink, hoofd communicatie SOS Children’s Villages International via Katrijn.Meijlink@sos-kd.org

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter