Testament

Jacques denkt voorbij de grens van het leven

“Het is vreemd om na te denken over iets dat voorbij de grens van het leven ligt. Maar daar moet je over. Toen ik alles geregeld had, voelde ik me goed. Ik hoef er niet meer aan te denken.”

Jaqcues

Eigen keuze

Ik ben iemand die altijd heel bewust keuzes maakt. Ik ben heel zelfstandig en bepaal zelf in welke richting mijn leven gaat. Zou ik dan aan iemand anders overlaten wat er na mijn leven met mijn bezittingen gebeurt?

Nee, ook dat wou ik zelf regelen. Ik had al een paar keer iets gehoord over testamenten. Een hele tijd lang bleef die gedachte ergens in mijn achterhoofd doormalen.

Goed geïnformeerd

Toen ik op het Salon van het Testament Hilde (directrice SOS) ontmoette kwam die gedachte weer op de voorgrond. Hilde nodigde me uit op het kantoor van SOS Kinderdorpen in Brussel.

We hebben een paar uur gebabbeld. Ik wilde me goed informeren voor ik een volgende stap zette. Ik heb al mijn vragen kunnen stellen en voelde dat SOS Kinderdorpen aansluit bij mijn denkwijze.

Een testament voor het Simbahuis

Omdat ik graag kinderen uit mijn eigen gemeenschap wou ondersteunen, koos ik ervoor het Simbahuis in Liedekerke een plaats te geven in mijn testament. Ik liet het document nog eens nakijken tijdens de Ronde Tafel die SOS Kinderdorpen in Brugge organiseerde, om er zeker van te zijn dat alles vlot zal lopen.

Van thuis mee

Ik heb het een beetje van thuis mee. Mijn moeder werd altijd kwaad als ze hoorde over kinderen die opgroeien in onrecht en steunde zelf veel goede doelen. Als sociaal werker heb ik bovendien zelf veel met jongeren gewerkt. Ik weet dus hoe belangrijk het is dat kinderen het goed hebben. Kinderen moeten zich kunnen ontwikkelen.

Blij met de stap

Het idee heeft lang in mijn hoofd gespeeld. Maar ik ben blij dat ik nu eindelijk die stap heb gezet. Ik hoop binnenkort nog een bezoek te brengen aan het Simbahuis. Dat zou ik heel mooi vinden.

Twijfel je ook om een goed doel in je testament op te nemen? Of wil je je gewoon informeren? Neem dan contact op met Hilde Boeykens (hilde@sos-kinderdorpen.be - 0478/39.04.39).

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter