• Home
  • Lieve nam SOS Kinderdorpen én haar erfgenamen op in haar testament

Testament

Lieve nam SOS Kinderdorpen én haar erfgenamen op in haar testament

“Ook als je er niet meer bent, kan je nog meer betekenen dan je denkt. Neem een goed doel op in je testament!” Zo hoorde ik de campagne van testament.be via de media. Een win-win situatie voor iedereen… Maar geen makkelijke stap.

familiebouwers_familiesbelgie

Zelf bepalen wat er gebeurt

Wat zou ik doen?”, vroeg ik mezelf. Ik voelde zin om zelf te bepalen met wie ik zou delen wat er overblijft na mijn dood. Ik wist ook van de hoge erfbelasting, want ik heb geen eigen kinderen.

Er bestaat een mogelijkheid: ik informeerde mij over het duolegaat. Even een stap terug zetten nu, hier moet ik over nadenken. Met wie verdelen en in welke verhoudingen?

De keuze van mijn hart

Ik dacht aan relaties, aan de mensen die ik graag zie, aan de mensen wie ik iets wil gunnen. Ik zocht informatie over de weg die ik daarbij moest volgen. Eerst het kiezen van een goed doel.

Ik koos voor SOS Kinderdorpen. Deze keuze ligt in de lijn van waar mijn hart naartoe gaat: naar kwetsbare kinderen. Opdat zij kunnen leven en zich ontwikkelen, hier en in de derde wereld. Ik vertrouw deze organisatie in haar zorg om dit alles.

Respect en eerlijkheid

Om tot een beslissing te komen, richtte ik mij tot Hilde Boeykens, directrice van SOS Kinderdorpen. Ik kon bij haar terecht met mijn vragen, in een aangename openheid. Er is heel wat te vinden via testament.be, maar het persoonlijke contact via mail en telefoon heeft mij verder geholpen. In deze contacten voelde ik respect en eerlijkheid.

“Ik voel me gerust”

Enkele simulaties gaven mij een beeld van hoe een verdeling kan gebeuren, rekening houdend met de erfgenamen en met het goede doel. Het schrijven van mijn testament en dit bij de notaris brengen, was dan de laatste stap.

Nu voel ik mij tevreden, gerust ook. Ik voel dat ik een goede verdeling maakte tussen de verschillende erfgenamen. Ik ben blij met mijn keuze voor dit goed doel, het ligt in de lijn van mijn hart. En het mag, iets meer voor diegenen die iets minder hebben!

Twijfel je ook om een goed doel in je testament op te nemen? Of wil je je gewoon informeren? Neem dan contact op met onze adviseur nalatenschappen Claude Detremmerie (claude@sos-kinderdorpen.be - +32 (0) 475 92 15 68).

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter