Testament

Sylvia nam SOS Kinderdorpen op in haar testament

Sylvia is geen vreemde voor SOS Kinderdorpen, ze steunt ons al meer dan veertig jaar. Het begon allemaal toen ze hielp bij een conferentie van de stichter, Hermann Gmeiner.

Sylvia_Dymond_21082019 (1)

"Zijn woorden lieten een diepe indruk na, waarop ik een kinderdorp in Brazilië en een meisje uit de Filipijnen ging ondersteunen. Ik heb zelfs overwogen om zelf SOS moeder te worden.”

Sylvia

“Zelf heb ik geen kinderen”, gaat Sylvia verder. “En de kinderen van mijn beste vriendin hebben alles wat ze nodig hebben.” Vanuit haar verlangen om kinderen met minder geluk te steunen én haar vertrouwen in SOS Kinderdorpen, besloot ze nog een stap verder te gaan in haar engagement: ze gaf de organisatie een plaats in haar testament. “En mijn omgeving reageert heel positief op die beslissing.”

“Ik ging twee keer naar een infosessie over testamenten. Daar ontdekte ik alle mogelijkheden. Daarna ging ik één-op één aan de slag met de adviseur nalatenschappen bij SOS Kinderdorpen. En er was ook een notaris die ondersteuning bood. Zo werd alles tot in de puntjes geregeld.”

“Ook al ben ik uiteindelijk nooit SOS moeder geworden, ik ondersteun de SOS Kinderdorpen nu wel op een geheel eigen, persoonlijke manier. En daar ben ik best trots op.”

Denk je ook na over een testament in het teken van kinderen?


Mail onze adviseur nalatenschappen Claude Detremmerie via claude@sos-kinderdorpen.be of bel hem op het nummer +32 (0) 475 92 15 68. 

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter