• Home
  • ‘We willen dat onze nalatenschap bij kinderen komt die het nodig hebben’

Testament

‘We willen dat onze nalatenschap bij kinderen komt die het nodig hebben’

Na hun bezoek aan het SOS Kinderdorp Assomada op het Kaapverdische eiland São Tiago nemen Imke en Henk Molenhuis een bijzondere beslissing. “Omdat we zelf geen kinderen hebben, geven we SOS kinderen een plekje in ons testament.” Imke (60) vertelt.

testament_imke en henk (1)

“In 1975 ontmoetten mijn man en ik elkaar tijdens het druiven plukken in Frankrijk. Na drie dagen hadden we al discussie over het wel of niet krijgen van kinderen. Ik was schooljuf en dol op kinderen. Fantastisch vond ik het dat kinderen mij met bijvoorbeeld hun spreekbeurten over allerlei onderwerpen dingen leerden, die ik niet wist.

Maar toch was het voor mijn man en mij snel duidelijk dat we zelf geen kinderen wilden. Wij vonden de toekomst voor kinderen somber. Het waren de jaren van dreigende kernwapens, milieuvervuiling en dergelijke. We besloten dat we steun wilden geven aan kinderen die al geboren waren. Zo werden we onder meer donateur van SOS Kinderdorpen, Unicef en Terre des Hommes.”

Blijdschap

Tijdens een vakantie in 2003 bezocht het echtpaar het SOS kinderdorp Assomada, Kaapverdië. Een bezoek dat Imke altijd is bijgebleven. “Het was puur toeval dat we daar in een kinderdorp kwamen. We hadden geen afspraak, maar werden zeer hartelijk ontvangen. We zagen dat er erg goed werk werd verricht.

De kinderen kregen er een thuis, gezonde voeding en verzorging en ze werden ook opgeleid voor een praktische baan in de maatschappij. Heel toekomstgericht.

"De tevredenheid en de blijdschap die de kinderen uitstraalden waren prachtig en voor ons onvergetelijk. Want op het eiland zagen we ook veel kinderen met een trieste en lege blik in hun ogen.

Dat waren kinderen in moeilijke omstandigheden die niet het geluk hadden opgenomen te worden in het kinderdorp."

We vonden het werk van SOS Kinderdorpen zo aangrijpend

Imke en Henk

SOS kinderen als erfgenamen

Terug thuis stapten Imke en haar man naar de notaris. “De doelstelling en het werk van SOS vonden we zo aangrijpend, dat we snel na die Kaapverdische reis ons testament hebben aangepast. We willen dat SOS kinderen de helft van onze erfenis krijgen.

We hebben geen specifieke wens voor een bepaald land of kinderdorp, het belangrijkste is dat het straks terechtkomt bij kinderen die het nodig hebben. Want er is te veel armoede op de wereld. We hebben in de praktijk gezien dat SOS kwetsbare kinderen helpt om een betere toekomst voor zichzelf te creëren.

We hopen echt dat de grote verschillen in levensstandaard in de wereld verdwijnen. Kinderen hebben daar recht op.”

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter