Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van een social profit organisatie. Bij SOS Kinderdorpen is dat niet anders. Het zijn mensen zoals jij die onze boodschap helpen uitdragen en een tandje bijsteken waar nodig. Elk op zijn manier.

Vrijwilligersvacature: kan jij mensen begeleiden naar een zinvol testament?

Regelmatig krijgen wij van mensen de vraag of het mogelijk is om een goed doel als SOS Kinderdorpen op te nemen in hun testament. Een ernstige en belangrijke vraag, waar we graag de tijd voor nemen. Zodat we mensen kunnen helpen bij het opstellen van een zinvolle wilsbeschikking.

Misschien ben jij de vrijwilliger die deze mensen kan begeleiden?

Je ontdekt het in deze vacature

Topvrijwilliger gezocht: rechterhand voor onze directrice

Hallo, ik ben Hilde, twintig jaar directrice van SOS Kinderdorpen. Daarbij heb ik altijd kunnen rekenen op enkele TOP vrijwilligers: zeer bekwame en/of ervaren mensen die vanuit een groot hart mee bouwen aan onze missie. Nu hoop ik dat er ergens in of rond ons netwerk nog zo’n diamant verscholen zit. Een directie-assistent, zou je kunnen zeggen, iemand waar ik blind op kan vertrouwen. 

Kan jij die iemand voor mij zijn? 

Je ontdekt het in deze vacature

Vrijwilliger testamentenbeheerder

We zijn op zoek naar een vrijwillige testamentenbeheerder om ons fondsenwervingsteam te versterken. Samen met onze verantwoordelijke testamenten, ontwikkel en onderhoud je relaties met (kandidaat)-erflaters. Lees de volledige vacature hier. Ben je geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatiebrief naar job@sos-kinderdorpen.be, met de functietitel als onderwerp van je mail.

Chauffeurs gezocht voor ons opvanghuis Hejmo (Leuven)

Ons opvanghuis Hejmo in Kessel-Lo is op zoek naar enkele vrijwillige chauffeurs die twee tot drie jongeren van en naar de dagbehandeling van PASO (Leuven) kunnen rijden. We zoeken voornamelijk chauffeurs op woensdag en vrijdag en sporadisch ook op maandag en donderdag, volgens hun beschikbaarheid. Wil je ons team versterken als vrijwilliger? Check de vacature hier.

"Schools & Education" Volunteer


Heb jij een hart voor jongeren en kinderen? Ben jij er ook van overtuigd dat zij hét verschil maken in de wereld van morgen? Geloof je in de kracht van sensibiliseren en wil jij je als actieve burger inzetten voor SOS Kinderdorpen?

Wij hebben een aantal straffe scholenprojecten waar je je helemaal in kan vastbijten: Kus & Knuffelproject, mondiale themadagen, scholenacties,... Klik hier om de volledige vacature te lezen


In het buitenland…

Een job, een stage of vrijwilligerswerk in het buitenland is bij SOS Kinderdorpen doorgaans niet mogelijk. Om de eenvoudige reden dat al onze projecten in het buitenland gerund worden door lokale mensen. Zij kennen het best het terrein en zijn vertrouwd met de mensen en de situatie ter plaatse. SOS Kinderdorpen biedt zo werk aan mensen uit de regio en versterkt de lokale gemeenschappen.

In uitzonderlijke gevallen is vrijwilligerswerk in het buitenland wel mogelijk. Als het voor een langere periode (minimum 3 maanden) is en als je door je opleiding een specifieke meerwaarde kan betekenen voor een bepaald project. Voor meer info contacteer ons op 02-538.57.38 of via job@sos-kinderdorpen.be. We helpen je graag verder.