• Home
  • Het Regenboog Pact van...

Het Regenboog Pact van...

Onze ambassadrices Kim Clijsters, Kim Gevaert en Ann Wauters vertellen waarom zij een Regenboog Pact sloten met hun gezin.

“Het zijn onzekere tijden, en dan zijn we als gezin bovenal dankbaar dat we elkaar hebben. We hebben samen spelletjes gespeeld, samen gefitnessd, eten gemaakt en de kinderen geholpen met school. Eerlijk: Brian en ik hebben opnieuw dingen geleerd die we al lang vergaten waren. Als ambassadrice van SOS Kinderdorpen besef ik ook dat er nog heel veel kinderen zijn die dat geluk niet hebben. Daarom leggen we die momenten vast in ons Regenboog Pact: we nemen ons voor om meer samen te koken, puzzels te maken, op uitstap te gaan met de fiets en de paarden eten geven. Daar hebben de kinderen deze periode echt van genoten!“

“We voelen de nood om het mooie uit deze vreemde periode bij te kunnen houden. We zaten er samen met de kinderen over aan tafel: zij beloven om ons voortaan zonder klagen te helpen met allerlei klusjes, wij beloven om elk weekend een filmavond te doen, mét extra veel chips. Dat is ons Regenboog Pact.”

“Plots konden de trainingen met mijn team niet meer doorgaan en moest alles thuis gebeuren. Als gezin hebben we ons dus zeker moeten aanpassen tijdens de lockdown. Een Regenboog Pact opstellen was daarom zeker een goed idee om ook na de lockdown de fijne momenten te blijven beleven. Ik heb bijvoorbeeld beloofd om elke week een wandeling of fietstocht met het gezin te blijven doen.”

Ik wil een Regenboog Pact met mijn gezin

Dat kan. Leer er alles over, en download via de knop hieronder de zwart-wit versie van het Regenboog Pact. Willen je kinderen niet graag inkleuren? Geen nood. De gekleurde versie vind je hier.

Stel met je gezin je eigen Regenboog Pact op

Download hier