• Home
  • Sluiten jullie ook een Regenboog Pact?

Sluiten jullie ook een Regenboog Pact?

Dat het niet allemaal rozegeur en manenschijn was afgelopen weken. Non stop ouder zijn is nu eenmaal een uitdaging van formaat, en kinderen moeten zichzelf in speedtempo leren bezighouden. Maar met het stilleggen van onze levens, herontdekken we onszelf, herontdekken we elkaar. Door te genieten van een gezellig avondverhaal, of van eens écht samen spelen. En nu het leven weer op gang wordt getrokken, willen we dit vooral niet vergeten. Daarom nodigen wij elke familie uit om samen jullie Regenboog Pact op te stellen. Doe mee en inspireer je omgeving om te blijven bouwen aan een warme familie voor ieder kind.

Tegelijk moeilijk & waardevol, die lockdown

De helft van de ouders geeft toe: ja, de lockdown is een moeilijke periode voor ons gezin. Toch (her)ontdekken 7 ouders op 10 nu ook waardevolle momenten met hun kinderen, volgens ons onderzoek. “Plots is er weer tijd voor een verhaaltje voor het slapengaan, voor een gezellig ontbijt en voor een berejacht met het hele gezin. Dat brengt ouders en kinderen dichter bij mekaar.” En om die momenten niet te vergeten, leggen we die vast in een Regenboog Pact.

Hoe stel ik met mijn gezin een Regenboog Pact op?

1. Download het Regenboog Pact en druk het af in zwart-wit of kleur.

2. Steek de koppen bijeen: wat willen we meenemen uit de lockdown? Wat nemen ouders zich voor? En de kinderen?

3. Leg het vast, zwart op wit. Hang het Regenboog Pact met jullie mooiste magneet op de frigodeur. Zo beseffen jullie, iedere ochtend weer, wat belangrijk is voor jullie als gezin.

Niet vanzelfsprekend

Die momenten, we beschouwen ze vaak als vanzelfsprekend, maar dat zijn ze niet. En voor een kind dat niet bij zijn ouders kan opgroeien, nog vele minder. Deel daarom een voornemen vanuit jullie Regenboog Pact met een kind in nood. Schenk, bijvoorbeeld, een 'ik zie je graag', en bouw zo mee aan  een warme thuis voor een kind.

Wij starten...

bij onszelf. Want ja, ook de kinderen en begeleiders in onze Belgische projecten bekijken alles in een nieuw daglicht. De planningsdruk van dagdagelijkse activiteiten verdwijnt, en begeleiders hebben meer ruimte om écht nabij te zijn, om te verbinden. En dàt moeten we koesteren, ook als het leven weer op volle toeren draait. We kijken nu samen met de kinderen en jongeren hoe we dat juist gaan doen. In ons regenboogpact.

Basketkampioene Ann Wauters en haar gezin met hun Regenboog Pact.

Benieuwd welke toppers nog hun Regenboog Pact sloten? Ontdek dit hier.

Stel met je gezin je eigen Regenboog Pact op

Download hier