SOS Kinderdorpen in jouw klas

Geef je binnenkort een spreekbeurt over SOS Kinderdorpen? Of wil je als leerkracht graag een solidair thema in je klas binnenbrengen? Lees hieronder verder!

Kant- en klaar lespakket

Met deze presentatie geef je een kant- en klare, interactieve les over het belang van familie, van mama's en papa's, van liefde en zorg. En je helpt kinderen om in te zien wat het betekent om op te groeien zonder. 

DOWNLOAD - middelbare school

DOWNLOAD - lagere school


Een SOS meter of peter live in je klas

Ruim 4000 mensen in België zijn SOS meter of peter en ondersteunen kinderen en families in België of wereldwijd. Ze steunen met een maandelijkse bijdrage en blijven via updates op de hoogte. Misschien wilt er wel één van onze SOS meters of peters uit jouw regio live in je klas komen getuigen? 

Een interactieve do-it-yourself workshop

THE PRIVILEGE GAME – lager onderwijs

Aan de hand van dit spel wordt snel duidelijk dat familie, context en privileges een grote impact hebben op jouw succes en geluk in het leven. Dit spel maakt kinderen bewust van wat er allemaal kan spelen en stelt clichés rond welvaart in vraag.

DOWNLOAD

ROHINGYA REPORT ROOM – secundair onderwijs

Met dit digitale escape spel (gebaseerd op principes van escape rooms) ontdekken jongeren hoe de Rohingya crisis escaleerde en de moeilijke situaties die deze vluchtelingen doorstaan.

DOWNLOAD

Alles voor je spreekbeurt

Ben je op zoek naar informatie over het werk van SOS Kinderdorpen voor je spreekbeurt? Dan ben je hier op de juiste plek. 

DOWNLOAD
LIN

KLIN

KLIN

KLINK


Laat ons weten wat je graag wilt doen!