Stichtingen

.

Nationale Loterij

Via de Nationale Loterij vloeien een heel deel van de fondsen die erin gestopt worden, terug naar de maatschappij. Ook SOS Kinderdorpen geniet sinds 2012 subsidies van de Nationale Loterij.  Hier ontdek je meer over hun steun

The Bennink Foundation

De Bennink Foundation is een stichting die zich inzet ten voordele van verschillende projecten. Eén daarvan is SOS Kinderdorpen. Samen met de Bennink Foundation helpen we kwetsbare families in Dapaong (Togo) om terug sterk te worden. We zorgen voor kinderopvang, staan ze op medisch vlak bij en zorgen ervoor dat de ouders een eigen winkel kunnen opzetten of een opleiding kunnen starten.

Kiwanis

Kiwanis is een internationaal erkende serviceorganisatie met als doel kinderen over de hele wereld te helpen. Het is ook een filosofie gebaseerd op een aantal fundamentele waarden die de basis vormen van de beweging en deze onderscheiden van andere associaties. Deze kernwaarden zijn 100 jaar geleden geschreven. De eerste hiervan is Het stellen van menselijke en geestelijke waarden boven de materiële.

Het project « Kinshasa School »

Sinds het schooljaar 2011-2012, verzamelt Kiwanis België-Luxemburg jaarlijks de nodige fondsen voor de financiering van de schooljaren van 100 kinderen op de SOS Children’s Village school in Kinshasa. Deze school staat open voor maar liefst 150 kinderen enerzijds vanuit SOS Kinderdorp, maar evengoed voor kinderen uit kwetsbare gezinnen in de nabije gemeenschap.

Het « Happy Child-project »

In augustus 2017 lanceerde de Europese Federatie van Kiwanis International het "Happy Child" -project om kwetsbare kinderen, getroffen in oorlogsgebied in Syrië, te helpen op vlak van bescherming, educatie en integratie. Via het Happy Child-project hebben Kiwanis België-Luxemburg en andere Kiwanis-kringen in Europa besloten om het project van SOS Kinderdorpen België in Tartous, Syrië, te ondersteunen. Dit project, erkend door de Europese Unie en geïmplementeerd in de werking van SOS Kinderdorpen Syrië, vangt niet-begeleide vluchtelingen minderjarigen in Syrië op en begeleidt evenals kinderen en kwetsbare gezinnen in vluchtelingenkampen.

Daarnaast ondersteunt Kiwanis België-Luxemburg ook lokale projecten zoals het SOS Kinderdorp « Chantevent » in de buurt van Marche-en-Famenne of het SOS Kinderdorp in Mersch in het Groothertogdom Luxemburg.