• Home
  • Huurhuis voor Simbahub gezocht regio Vlaams-Brabant/Oost-Vlaanderen

Families in België

Huurhuis voor Simbahub gezocht regio Vlaams-Brabant/Oost-Vlaanderen

11/02/2022 - Voor onze Simbahuizen in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen zijn we op zoek naar een huurhuis dat kan dienen als verbindingsplek, de Simbahub.

Simbahuizen uitgelicht

Wat zijn Simbahuizen? 

Wanneer jonge kinderen thuis niet veilig zijn, willen we snel een waardig alternatief bieden: familiaal, kleinschalig, met een focus op gehechtheid en ontwikkeling. Die plek bieden onze professionele zorgouders: de Simba-ouders. Meer info hier: De Simbahuizen - Projecten - SOS Kinderdorpen (sos-kinderdorpen.be)


De kracht van verbinding: op zoek naar een simba-hub

Om onze werking verder te verdiepen zijn wij op zoek naar een huis waar wonen en werken gecombineerd kan worden: de Simbahub. Deze Simbahub wordt geleid door een inwonende begeleider.

Onze doelstellingen binnen de simbahub:

  • Verbindingsplek en samenwerken met ouders, kinderen en hun brede context in een veilige, kindvriendelijke en kleinschalige, familiale omgeving.
  • Een werkplek voor het Simbateam: Infosessies en vormingen, vergaderingen, overleg, begeleiding
  • Een regionaal netwerk uitbouwen en samenwerkingen vastleggen (steungezinnen uit de buurt, vrijwilligers, partners in de buurt, scholen, kinderdagverblijven, …)
  • Vangnet voor sporadisch verblijf: kinderen kunnen hier onmiddellijk worden opgevangen in geval van ziekte of verlof van een Simba-ouder, onder begeleiding van de verbindingsbegeleider.
  • Uitnodigen en samen rond tafel zitten met relevante partners rond en samen met het gezin (netwerkoverleg, rondetafelgesprekken)

    Bij voorkeur kijken we naar: Aalst, Dendermonde, Wetteren, Lede, Oosterzele, Ternat, Asse, Liedekerke, Affligem. Vlotte bereikbaarheid met zowel wagen als openbaar vervoer zijn essentieel. 

Interesse?

Heb je een huis te huur dat dit doel kan dienen? Mail onze collega tom.moons@sos-kinderdorpen.be.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter