• Home
  • Huurhuis voor Simbahub gezocht regio Vlaams-Brabant/Oost-Vlaanderen

Families in België

Huurhuis voor Simbahub gezocht regio Vlaams-Brabant/Oost-Vlaanderen

11/02/2022 - Voor onze Simbahuizen in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen zijn we op zoek naar een huurhuis dat kan dienen als verbindingsplek, de Simbahub.

Simbahuizen uitgelicht

© Katerina Ilievska

Wat zijn Simbahuizen? 

Wanneer jonge kinderen thuis niet veilig zijn, willen we snel een waardig alternatief bieden: familiaal, kleinschalig, met een focus op gehechtheid en ontwikkeling. Die plek bieden onze professionele zorgouders: de Simba-ouders. Meer info hier: De Simbahuizen - Projecten - SOS Kinderdorpen (sos-kinderdorpen.be)


De kracht van verbinding: op zoek naar een simba-hub

Om onze werking verder te verdiepen zijn wij op zoek naar een huis waar wonen en werken gecombineerd kan worden: de Simbahub. Deze Simbahub wordt geleid door een inwonende begeleider.

Onze doelstellingen binnen de simbahub:

  • Verbindingsplek en samenwerken met ouders, kinderen en hun brede context in een veilige, kindvriendelijke en kleinschalige, familiale omgeving.
  • Een werkplek voor het Simbateam: Infosessies en vormingen, vergaderingen, overleg, begeleiding
  • Een regionaal netwerk uitbouwen en samenwerkingen vastleggen (steungezinnen uit de buurt, vrijwilligers, partners in de buurt, scholen, kinderdagverblijven, …)
  • Vangnet voor sporadisch verblijf: kinderen kunnen hier onmiddellijk worden opgevangen in geval van ziekte of verlof van een Simba-ouder, onder begeleiding van de verbindingsbegeleider.
  • Uitnodigen en samen rond tafel zitten met relevante partners rond en samen met het gezin (netwerkoverleg, rondetafelgesprekken)

    Bij voorkeur kijken we naar: Aalst, Dendermonde, Wetteren, Lede, Oosterzele, Ternat, Asse, Liedekerke, Affligem. Vlotte bereikbaarheid met zowel wagen als openbaar vervoer zijn essentieel. 

Interesse?

Heb je een huis te huur dat dit doel kan dienen? Mail onze collega tom.moons@sos-kinderdorpen.be.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter