Families in België

SOS tips voor non-stop ouders in de corona crisis

14/04/2020 - Non-stop ouder zijn in de coronacrisis is verdorie niet gemakkelijk. Daarom geven onze experts en ambassadeurs SOS tips over hoe je deze moeilijke periode als ouder overleeft.

Conseils SOS_vidéo 1_BL1

'Goed genoeg' is helemaal ok

"Voor alle ouders die op dit moment thuis zijn met hun kinderen en het even verliezen: het is niet erg. Je doet het goed."  

An De Winter, directrice van onze Simbahuizen

Driftbuien: hoe ga je er als ouder mee om?

Driftbuien. Elke ouder kent ze. En het is verdorie niet gemakkelijk om er mee om te gaan. Zeker niet nu je kids de hele dag thuis zijn terwijl jij probeert te telewerken. Kunnen deze tips van onze Familiecoach je helpen? 

Kim Gevaert organiseert Olympische Spelen 'in uw kot'

Het is verdorie niet gemakkelijk, na zes weken lockdown nog leuke dingen vinden om te doen met je kinderen. Daarom een leuke tip van onze ambassadrice Kim Gevaert

Hoe behoud je een warme relatie met familie ondanks de fysieke afstand?

Je kinderen of kleinkinderen moeten missen tijdens de coronacrisis: het is verdorie niet gemakkelijk. Psychologe Laurette Bourlet vertelt je hoe je toch een warm contact kan onderhouden.

Ik ben bang dat mijn kind niet voldoende gezond eet. Wat nu? 

Merk je dat je kind zich hier en daar anders gedraagt sinds de lockdown? Minder eten? Slechter slapen? Moeilijkheden met zindelijkheid? Dan is dat waarschijnlijk een manier van je kind om controle te verkrijgen over de situatie. Familiecoach Annelien geeft alvast een aantal tips over hoe je je kind opnieuw aan het eten krijgt.

Hoe maak jij de puzzel school-werk-lockdown? 

Mag één van jouw kinderen straks terug naar school? En is die daar nu blij mee of net niet? En wat vindt broer of zus daarvan? Maar ook: hoe gaat die school er nu uitzien? Met mondmaskers? Met 1,5m afstand op de speelplaats? Verdorie niet gemakkelijk! Psychologe An De Winter vertelt je hoe je daar het best mee omgaat.

Welke uitdagingen ervaar jij als non-stop ouder?

Laat het ons weten en stuur een berichtje op onze facebookpagina

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter