Families wereldwijd

Giang: van vondeling tot lieveling

In 1967 was Vietnam één van de eerste niet-Europese landen waar SOS Kinderdorpen kwetsbare kinderen en families ging ondersteunen. Sindsdien bouwde SOS er, dankzij de steun van vele donateurs, 77 projecten uit, waarmee we ruim 17.000 kinderen ondersteunen. Giang is één van hen.

Giang

Hilde Boeykens, onze directrice, was in november 2016 in het SOS Kinderdorp Hanoi in Vietnam. Daar maakte ze kennis met de kleine Giang, één van de tien kinderen van familie huis Hoa Phú’ông.

Ik weet zeker dat Giang nu een gelukkige jeugd beleeft

Hilde Boeykens, directrice SOS Kinderdorpen

Hilde: “Giang werd gevonden in een schoendoos op straat voor het kinderdorp. Helemaal alleen en aan haar lot overgelaten. Gelukkig kon het kinderdorp in Hanoi haar een thuis bieden. Ze is ondertussen vier, de jongste van de familie, maar ook de lieveling van haar SOS broers en zusjes. Ik was te gast in Giang haar nieuwe thuis, ik heb gezien hoe fijn ze speelt met haar broers en zussen en hoe ze haar SOS mama helemaal voor zich heeft gewonnen. Ik weet zeker dat ze een gelukkige jeugd beleeft, met alle kansen om iets moois te maken van haar toekomst.”

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter