Families wereldwijd

Khoa: van bedelkind tot gelukkige vader en echtgenoot

In 1967 was Vietnam één van de eerste niet-Europese landen waar SOS Kinderdorpen kwetsbare kinderen en families ging ondersteunen. Sindsdien bouwde SOS er, dankzij de steun van vele donateurs, 77 projecten uit, waarmee we ruim 17.000 kinderen ondersteunen. Khoa was één van hen.

tpa-picture-62913

Khoa:
"Ik werd geboren in 1980. Tot mijn dertiende leefde ik op straat. Geen familie, geen thuis. Ik was één van die kinderen die op straat drankjes verkoopt, met zo’n geïmproviseerd dienblad om de hals.

SOS Kinderdorpen gaf een vergeten kind als ik opnieuw hoop en een toekomst.

Khoa, opgegroeid in het SOS Kinderdorp Go Vap

Op mijn twaalfde kon ik dankzij een lokaal project ’s avonds les volgen in een schooltje. Mijn leerkracht daar, een prachtige vrouw, vroeg SOS Kinderdorpen of ze geen oplossing voor me hadden. Zo werd het kinderdorp in Go Vap in 1993 mijn nieuwe thuis.

Er had toen al zoveel mis kunnen lopen. SOS Kinderdorpen gaf een vergeten kind als ik opnieuw hoop en een toekomst. Ik heb de kansen die ik kreeg gegrepen. Vandaag heb ik een geweldige vrouw en een mooie dochter. Ik leid de import en export van een Amerikaans bedrijf. Ik ben gelukkig."

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter