Inzamelacties en thema-acties

Belgian Tornados naar de top

10/10/2019 - De Belgian Tornados bereiden zich met een exclusieve teambuilding voor op de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Samen wagen ze een poging om het base camp van de Mount Everest in Nepal te bereiken. Met die stunt zamelen ze geld in voor kinderen zonder familie in Nepal.

Belgian tornados

Doe mee met Jacques Borlée!

"Sinds 2013 ben ik trotse ambassadeur van SOS Kinderdorpen. We grijpen iedere kans om aandacht te vragen en fondsen in te zamelen voor de kinderen waar zij mee werken. Ik hoop dat heel veel mensen onze inspanning om het basiskamp te bereiken ondersteunen!"

Jacques Borlée steunt SOS Kinderdorpen al vele jaren

Sponsor de Belgian Tornados en hun team 

Tijdens hun teambuilding gaan de Belgian Tornados op bezoek bij één van onze kinderdorpen in Kathmandu. Je kan alle teamleden ondersteunen met een gift, zowel de atleten zelf als de (media)partners die hen vergezellen. Daarbij hebben ze drie doelen:

  1. 10 kinderen een jaar lang een sterk gezin bieden door één familiehuis in het kinderdorp te financieren. 
  2. 65 kwetsbare families uit de gemeenschap helpen met het opstarten van een duurzame bron van inkomsten.
  3. 500 kinderen een winterjas geven om hen te beschermen tegen de koude winter.

Sponsor de Belgian Tornados

Waarom de Belgian Tornados zich inzetten voor SOS Kinderdorpen, ontdek je op hun sponsorpagina

Sponsor Jacques Borlée

Waarom Jacques Borlée zich inzet voor SOS Kinderdorpen, ontdek je op zijn sponsorpagina

Sponsor Fabrice Degeneve

Naar de sponsorpagina

Sponsor Vincent Bribosia en Anne Kaufman

Naar de sponsorpagina

Sponsor Rochelle Gilmore

Naar de sponsorpagina

Sponsor Olivier Lippens

Naar de sponsorpagina

Sponsor Maurits Lemmens

Naar de sponsorpagina

Sponsor Lucie Cincinatis

Naar de sponsorpagina

Sponsor Romain Van Der Pluym

Naar de sponsorpagina


De strijd van kinderen in Nepal

Cijfers van Unicef tonen aan dat 21% van de kinderen tot vijf jaar geen adequate zorg krijgen. 37% van kinderen tot 17 jaar moeten werken om te overleven*.  Daar willen we absoluut iets aan doen.

Hilde Boeykens, directrice van SOS Kinderdorpen:

Kathmandu is een stad die enorm uitbreidt, elk jaar komen er zo’n 100.000 inwoners bij*, vaak families die op het platteland niet meer kunnen overleven. Ze hopen op een beter leven, maar erbarmelijke levensomstandigheden slaan die hoop genadeloos de bodem in. En dan komen kinderen in moeilijkheden. We moeten ervoor zorgen dat zij toch opgroeien met een sterke familie. Anders komt hun toekomst ernstig in gevaar. En die van Nepal als samenleving ook!


SOS Kinderdorpen is op tien plaatsen actief in Nepal

45 jaar bouwen aan sterke families

SOS Kinderdorpen is al 45 jaar actief in Nepal. Met tien kinderdorpen en familieversterkende programma’s zorgen we dat ruim 6.000 kinderen er opgroeien in een sterke familie.

Hilde Boeykens: “Wij bouwen samen met de Nepalese overheid aan oplossingen voor kinderen die hun familie verloren of dreigen deze te verliezen. In de eerste plaats betekent dat: kwetsbare families versterken, zodat kinderen niet alleen komen te staan. Gebeurt dat toch, dan zorgen we voor een waardig alternatief: een warme thuis in één van onze kinderdorpen in het land.”

Het verhaal van tweelingzusjes Gita en Sunita

De papa van Gita en Sunita overleed toen de tweelingzusjes twee jaar waren. Dat verlies kunnen we niet ongedaan maken. Wat we wél kunnen, is ervoor zorgen dat ze tóch kunnen opgroeien met de liefde van een sterk gezin. En dat kunnen we samen met jou!

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter