• Home
  • Impactrapport 2018: Samen zorgen we dat ieder kind opgroeit in een warme familie

Over SOS Kinderdorpen

Impactrapport 2018: Samen zorgen we dat ieder kind opgroeit in een warme familie

Sinds onze start in 1949 konden we de levens van 13 miljoen kinderen positief beÏnvloeden. Ondertussen streven we al 70 jaar hetzelfde doel na: ervoor zorgen dat ieder kind opgroeit in een warme familie. In ons impactrapport 2018 ontdek je wat we dit jaar heel specifiek konden realiseren dankzij jouw steun.

impactrapport

1 kind op 10

1 kind op 10 in deze wereld groeit op zonder de liefdevolle zorg van een familie. Dat zijn 220 miljoen kinderen! In België gaat het om 94 600 kinderen.

Bij SOS Kinderdorpen weten we als geen ander hoe belangrijk het is om een veilige familiale omgeving te bieden aan kinderen in nood: het is de beste manier voor kinderen om op te groeien tot sterke en verantwoordelijke jongvolwassenen die, op hun beurt, een warme thuis aan hun kinderen kunnen bieden. We noemen dit ‘het Care Effect’.

Onze acties in 2018

We gaven 730 kwetsbare kinderen in de wereld opnieuw een warme thuis in onze SOS Kinderdorpen. Kinderen die niemand meer hebben om voor hen te zorgen, bieden we kleinschalige, familiale opvang.

We versterkten de biologische families van 10 300 kinderen dankzij onze familieversterkende programma’s. We waken erover dat kinderen, omringd door hun ouders, broers en zussen, gezond kunnen opgroeien.

We beïnvloeden het beleid en steunen daarmee 27.000 kinderen binnen de jeugdzorg. Dit deden we door onze expertise te delen en samen te werken met talrijke actoren in de jeugdzorgsector.

Ontdek in ons impactrapport de volledige impact van onze acties in 2018.

Wat hierna? Onze projecten voor de toekomst

We zijn goed op weg en haalden bemoedigende resultaten voor het jaar 2018, maar we willen uiteraard niet stoppen: we blijven innoveren in de opvang van kinderen die niet meer bij hun ouders kunnen opgroeien in Syrië, Burundi, het Democratische Republiek Congo, Senegal, Mali en Togo... Maar ook hier, in België. Onze concrete actiepunten voor 2019 en de jaren nadien ontdek je in ons impactrapport 2018.

84% van je gift gaat direct naar onze projecten!


Deze mooie realisaties en onze toekomstige acties voor kwetsbare kinderen zijn enkel mogelijk dankzij de steun van onze donateurs, onze partners en publieke instellingen.

Dankzij jouw steun konden we afgelopen jaar 8 690 437 € investeren in projecten. Dit betekent dat 84% van uw gift direct naar onze programma’s gaat!

Zin om in detail te ontdekken hoe jouw steun kwetsbare kinderen in België en op de wereld helpt? Lees hier ons impactrapport:

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter