• Home
  • "Ik wilde helpen en deel uitmaken van een groter geheel”

SOS Meters en peters

"Ik wilde helpen en deel uitmaken van een groter geheel”

26/07/2021 - "Ik heb er lang over nagedacht, over meter worden”, vertelt Grace. “Het is iets wat ik al lange tijd wilde doen. Ik wilde helpen en deel uitmaken van een groter geheel". Daarom besloot ze enkele maanden geleden om de sprong te wagen: ze werd SOS meter van Coumba en Lucien*, twee kinderen die opgroeien in onze projecten in het buitenland.

Grace_Photo 2_Flou

Bijdragen aan een betere wereld

"De dagen zijn druk gevuld en gaan snel voorbij, waardoor je wel al eens kan vergeten wat er gebeurt in de rest van de wereld", vertelt Grace. “Toch zijn er altijd manieren om anderen te helpen, zelfs op kleine schaal. We kunnen er mee voor zorgen dat de dingen niet blijven zoals ze zijn. Dat is waarom ik besloot om meter te worden.”

"Eerst werd ik meter van Coumba, een tienermeisje.” Coumba groeit op in één van onze kinderdorpen in het Democratische Republiek Congo. Grace had geen voorkeur voor het geslacht van het kind dat ze zou steunen, de leeftijd, of voor het land. Toch vind ze het wel fijn dat ze meter is van een meisje en haar steunt in haar toekomstprojecten: “het is belangrijk voor mij om bij te dragen aan gelijke kansen, in het bijzonder in Afrika. Ik ben dus blij om ervoor te kunnen zorgen dat een meisje naar school gaat, en de medische zorgen krijgt die ze nodig heeft.”

"Ik wilde helpen en deel uitmaken van een groter geheel”

Grace, SOS meter

Via haar peterschap draagt Grace ertoe bij dat Coumba en andere kinderen in een moeilijke gezinssituatie in een veilige en warme omgeving opgroeien bij een SOS ouder en SOS broers en zussen. “Ik hecht er veel waarde aan dat SOS Kinderdorpen ervoor zorgt dat broers en zussen samen opgroeien. Zelf heb ik ook een broer, en ik ben ervan overtuigd dat als we niet samen zouden zijn opgegroeid, wij vandaag niet hetzelfde leven zouden leiden.”

"Ik ontdek hoe het dagelijkse leven eruitziet in het kinderdorp"

Een paar maanden nadat Grace besloot om Coumba te steunen, werd ze ook meter van een tweede tienerjongen: hij noemt Lucien en groeit ook op in één van onze projecten in het Democratische Republiek Congo. “Ik ben gelukkig dat ik een meisje én een jongen kan steunen.”

Zoals al onze meters en peters ontvangt Grace twee keer per jaar brieven vanuit het kinderdorp waarin ze de ontwikkeling van de kinderen volgt. Zo ziet ze hun vooruitgang en hoe ze opgroeien. “ik ontving recent nog nieuws van Coumba. Daarin ontdekte ik hoe het dagelijkse leven in het kinderdorp verloopt tijdens de coronapandemie: hoe er voor Coumba gezorgd wordt, hoe alles verloopt op school, welke sanitaire maatregelen er zijn genomen...”

“Ik ben gelukkig dat ik een meisje én een jongen kan steunen.”

Grace, SOS meter

30 euro die het verschil maken

Grace besloot ook om haar naasten aan te moedigen om een kind in nood te steunen. “Ik heb eigenlijk nooit goede voornemens voor nieuwjaar,” zegt ze al lachend. “Maar om dit jaar mooi te starten, vroeg ik aan een vriendin: moest ik elke maand dertig euro tekortkomen om rond te komen, zou je me deze dan geven?”. Zonder ook maar één vraag te stellen, antwoordde ze meteen 'ja'. Dus vroeg ik haar om deze niet aan mij te geven, maar aan een kind. Daarna heb ik diezelfde vraag aan een tweede vriendin gesteld, en één dag later werd ze ook meter!”

Neen, spijt dat ik dit engagement opnam heb ik niet: integendeel, ik raad het aan. Ik overtuigde al twee vriendinnen. En ik daag hen uit om hetzelfde te doen!”, besluit ze.

*Om de privacy van de kinderen te beschermen, zijn de namen die we gebruiken fictief.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter