• Home
  • Word meter of peter van families die elders in de wereld onder grote druk staan

Word meter of peter van families die elders in de wereld onder grote druk staan

Overal ter wereld zijn er kinderen en families die in zware omstandigheden leven, zoals bijvoorbeeld ook in DR Congo en Burundi. Dat brengt gevolgen met zich mee voor de kinderen, het kan hun ontwikkeling in gevaar brengen. Als meter of peter zorg jij er mee voor dat deze families de nodige ondersteuning krijgen zodat de kinderen weer kunnen opgroeien in een sterke thuis. We geven je elk semester een digitale update met verhalen vanuit de families die jij mee versterkt.

Sterke families voor sterke kinderen

Samen met jou ondersteunen we families wereldwijd die door omstandigheden hun kinderen de zorg niet kunnen bieden die ze nodig hebben om uit te groeien tot sterke volwassenen. 

De levensomstandigheden van deze kinderen direct verbeteren doen we door ervoor te zorgen dat een kind al het nodige heeft om sterk op te groeien. We verzekeren dat de kinderen voldoende te eten hebben, naar school kunnen en niet blootstaan aan geweld. Op middellange termijn versterken we de families die kinderen omringen door hen te helpen met het opzetten van een inkomstengenerende activiteit en door ouderlijke vaardigheden te versterken. Tot slot krijgt ook de gemeenschap een belangrijke rol in dit verhaal. Door deze te mobiliseren op de lange termijn verzekeren we een sterke structuur rond de families en het kind.


Je weet wat je steunt

Met een maandelijkse steun geef jij families opnieuw de kans om een warm en veilig nest te bieden aan hun kinderen. 

Zo zorg je er mee voor dat: 

  • een kind toegang heeft tot voeding
  • ouders hun ouderlijke vaardigheden kunnen versterken
  • de gezondheidskosten van een kind gedekt worden
  • kinderen onderwijs volgen
  • families een inkomstengenererende activiteit kunnen opzetten

Twee keer per jaar volg je via mails en foto’s de verschillende families, zo weet je perfect waartoe je bijdraagt.  

"SOS Kinderdorpen geeft kinderen de kans om opnieuw gelukkig te worden."

Kim Gevaert, topatlete en SOS meter

Nog vragen?

Check ons vraag-en-antwoord hier of bel/mail ons even via 02 538 57 38 of welcome@sos-kinderdorpen.be. Ook via onze facebookpagina kan je ons snel en makkelijk bereiken. 

Word meter of peter van families in moeilijkheden!

Je steunt onze familieversterkende projecten wereldwijd en zorgt er zo mee voor dat kinderen hun families niet verliezen.Meer info

Ik steun families wereldwijd

Angola FSP Huambo_foto Ingunn Eriksen_00001 (2)