Families in België

Paul is voogd van 25 kinderen op de vlucht

02/11/2020 - Deze man is voogd van 25 kinderen op de vlucht, zonder hun ouders in België. Hij kreeg hartverwarmend nieuws uit ons opvanghuis Hejmo: twee broers zijn er herenigd.

thumbnail_IMG_7368

"Meteen zette het team van Hejmo alles op alles om de broers te herenigen."

Paul

"Het was een feestelijk welkom. Ilias had de kamer van zijn kleine broer helemaal gepoetst en één van de begeleiders had koekjes gemaakt. Toen Karim hier was, kwamen de andere jongeren nieuwsgierig kijken: wie is die broer van Ilias?"

“Omdat de broers zonder hun ouders in België zijn, werd ik aangesteld als hun voogd. Ik volg zowat alles mee op: contacten met school, afspraken bij de dokter... Ilias woont nu twee jaar in opvanghuis Hejmo nadat hij zijn thuisland Afghanistan is ontvlucht. Eind vorig jaar kwam ook zijn kleine broer Karim aan in België. Meteen zette het team van Hejmo alles op alles om de broers te herenigen. Ik ben heel blij dat ze nu samen zijn.”

"Na 2 jaar zijn de broers eindelijk herenigd."

Paul

“Of ik trots ben op de broers? Jazeker! Die gasten hebben al veel bereikt op korte tijd. Ilias is nu zestien en werkt als verzorgende bij een woonvoorziening voor mensen met mentale beperking. Hij houdt er niet van om stil te zitten, en steekt graag de handen uit de mouwen. Bij Karim moet alles nog wat beginnen. Hij is pas vijftien en nog niet zo lang in België. Hij moet z’n plekje nog wat vinden. Het begint al bij de taal leren. Dat is niet makkelijk natuurlijk. Tijdens de lockdown heeft hij zijn oefeningen gemaakt en begeleiding gehad, maar toch heeft hij veel gemist.”

“Ze kennen mij hier al goed in Hejmo: ik durf wel eens te blijven plakken."

Paul

“Ze kennen mij hier al goed in Hejmo: ik durf wel eens te blijven plakken. Ik ben het team van Hejmo heel dankbaar voor de goede omkadering. Het is een kleine opvangplek waar de broers goed kunnen wonen, eten, gezond groeien, werk zoeken, sociale contacten leggen… De relaties zijn in zo’n kleinschalige opvangplek wat warmer en meer nabij, en dan word je wat meegetrokken in die dynamiek. De warme sfeer straalt ook wel af op mij. Ik kom hier graag.”

Word jij steungezin?

Voor onze minderjarige jongeren in opvanghuis Hejmo zijn wij nog op zoek naar steungezinnen. Dit zijn mensen die in het weekend samen met een jongere uitstapjes willen doen, koken, gezelschapsspelletjes spelen, het weekend doorbrengen,... Gewone dingen doen, dingen die voor deze jongere misschien wel heel speciaal zijn. 

Ben jij de enthousiaste vrijwilliger waar wij naar op zoek zijn? Vul dan ons inschrijvingsformulier in en zet je in als steungezin!

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter