Families in België

Een warm hart voor kinderen op de vlucht in België

30/10/2020 - Acteur Christophe Haddad wil dat er meer aandacht komt voor kinderen op de vlucht in België. Daarom organiseert hij samen met ons een actie voor de Warmste Week. "We zoeken mensen die deze kinderen de aandacht en warmte willen geven die ze verdienen."

Zo verdomd alleen - Christophe

Bij ons opvanghuis Hejmo in Leuven

In Hejmo in Leuven biedt SOS Kinderdorpen negen kinderen en jongeren tussen acht en achttien jaar een warme thuis. Dat kleine aantal is belangrijk, want we bieden hen een familiale opvang in een kleine leefgroep. Met voldoende aandacht voor ieder kind en kleurrijke gepersonaliseerde woon- en slaapruimtes. Zodat de kinderen zich écht thuis kunnen voelen.

Lees meer over Hejmo 


Of bij één van de vele andere opvanghuizen in Vlaanderen

Want SOS Kinderdorpen is natuurlijk niet de enige organisatie die opvang biedt aan kinderen en jongeren op de vlucht. Afhankelijk van je regio, bekijken we of er bij jou in de buurt een opvanghuis is die je hulp kan gebruiken. 

Meld je aan als steungezin

We zijn op zoek naar steungezinnen of steunfiguren die regelmatig eens samen op stap gaan met de kinderen en jongeren. Steungezin worden, dat betekent je duurzaam engageren om met engelengeduld te bouwen aan een vertrouwensband met een kind of jongere. De kinderen die bij ons opgroeien hebben vaak complexe ervaringen beleefd met volwassenen. En het herstellen van hun vertrouwen is een proces van lange adem. We beginnen met een eenvoudige kennismaking. Een kopje thee komen drinken, iets heel gewoons. En dan nog ééntje, en nog ééntje. En beetje bij beetje kan er zo iets moois beginnen groeien. Het is dus een duurzaam engagement met een trage start. 

Ontdek meer over steungezinnen


  

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter