Inzamelacties en thema-acties

Met een warm gevoel naar school

Naar school gaan is elke dag opnieuw een spannende belevenis: vriendjes maken, nieuwe dingen leren, toetsen afleggen... Met een Kus & Knuffel briefje in de brooddoos geef je alvast een duwtje in de rug. Zo gaat je kind met een extra warm gevoel naar school. Want zonder liefde kan een kind niet groeien.

Brooddoos 1

Ook in onze Belgische projecten

Ieder kind heeft een warme thuis nodig om in op te groeien. En voor kinderen die niet bij hun ouders kunnen opgroeien, is dat gevoel extra belangrijk. Zo'n plek biedt hen de veilige basis die ze nodig hebben om de wereld te ontdekken en hun ontwikkeling verder te zetten. Jongeren met een ervaring in de jeugdzorg bevestigen dat ook: "Geef me een thuis" is één van de belangrijkste vragen die ze in ons onderzoek 'Wij zijn gewone jongeren in een ongewone situatie" naar voor brengen.

Daarom proberen wij van onze Belgische projecten in Liedekerke, Leuven en Marche-en-Famenne altijd een warme thuis te maken voor de kinderen. Al is het een klein gebaar, onze Kus & Knuffel briefjes zijn daar een mooi voorbeeld van.

Waar vind je ze?

Vanaf 29 augustus verdeelt onze partner Planta de Kus & Knuffelbriefjes bij Colruyt. Bij aankoop van twee vlootjes Planta krijg je een brooddoos cadeau, met daarin ook onze Kus & Knuffelbriefjes. Een goede start van het nieuwe schooljaar!

De komende weken zullen we de briefjes ook uitdelen tijdens WonderWeekend, op Les Solidarités en op onze Kus & Knuffelscholen.

Wil je de briefjes ook op jouw evenement, school of bedrijf verdelen? Dat kan zeker! Stuur ons een mailtje via welcome@sos-kinderdorpen.be.

100 Kus & Knuffel Zones

En om dat warm gevoel op school nog te versterken starten op 3 september zo'n tachtig scholen het nieuwe schooljaar met een Kus & Knuffelzone in hun school. Daar moedigen we ouders aan hun kinderen nog een dikke kus en knuffel te geven voor ze hen overlaten aan de goede zorg van de leerkracht.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter