• Home
  • Impact 2020: extra aandacht voor de allerjongste kinderen

Over SOS Kinderdorpen

Impact 2020: extra aandacht voor de allerjongste kinderen

11/06/2021 - De eerste duizend dagen zijn cruciaal voor de ontwikkeling van kinderen. Tijdens die periode is het extra belangrijk dat ze omringd zijn door betrouwbare volwassenen die hen met liefdevolle zorg omkaderen en ervoor zorgen dat aan hun basisbehoeften voldaan is. Daarom hebben we extra aandacht voor de allerjongste kinderen, zodat ze tijdens deze eerste levensjaren sterk kunnen opgroeien en zich veilig hechten.

Togo Kara PK-105

Twee projecten in de kijker

België: Onze Simba-ouders helpen de allerjongste kinderen sterk opgroeien. 

Simba-ouders zijn professionele zorgouders die op zelfstandige basis en met een stevige pedagogische bagage voor twee tot vier kinderen zorgen, gewoon bij hen thuis, 24 uur op 24, 7 dagen op 7.

Naast de persoonlijkheid en kennis beschikken zij ook over voldoende tijd om de kinderen de zorg en aandacht te bieden die ze nodig hebben. Zij zijn de vaste referentiepersonen voor de kinderen. Ze bieden hen de stabiliteit die kinderen nodig hebben om zich gezond te hechten. En ze gaan heel ontwikkelingsgericht met hen aan de slag.

Togo: honderden kleintjes nemen een goede start in het leven

Veel jonge kinderen in Togo kunnen van bij hun geboorte niet gezond groeien, omdat ze geen toegang hebben tot adequate gezondheidszorg. In ons Moeder- en kindhospitaal in Kara bieden we zwangere vrouwen, jonge moeders en hun baby's toegankelijke en kwaliteitsvolle medische expertise. Duizenden families geven hun kinderen op die manier de kans om gezond te ontwikkelen. 

In 2020:

  • Organiseerden we kwaliteitsvolle medische consultaties voor 11 203 mensen.
  • Hielpen we 943 kinderen om in een gezonde en veilige omgeving geboren te worden.
  • Voerden we 1 501 pediatrische en neonatale ziekenhuisopnames uit.

© Peter Kaeser

En nog veel meer

Ontdek al onze projecten en nog veel meer impact in ons impactrapport 2020

SOS Kinderdorpen België maakt deel uit van de federatie SOS Children’s Villages International. De cijfers hieronder reflecteren het bereik van deze internationale federatie in één oogopslag. Met de expertise van  onze 39 740 medewerkers vormen we een wereldwijd netwerk voor de opvang en begeleiding van kinderen en families.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter