• Home
  • Campagne
  • Road to Ukraine

Road to Ukraine

Sinds het conflict in Oost-Oekraïne in 2014 begon, moesten om en bij de 1.6 miljoen mensen hun huis en al hun bezittingen achterlaten en hebben ongeveer 3.4 miljoen mensen nood aan humanitaire hulp. 60% daarvan zijn vrouwen en kinderen. Duizenden burgers hebben het leven gelaten. Als Oekraïense Belg die enorm trots is op zijn roots, zijn dit enorm choquerende cijfers. Cijfers, waar ik graag iets aan wil veranderen.

Doe een gift

€220 verzameld

door 5 personen

Ik heet Yaremma Vengrynovych. Ik ben geboren en getogen in België, maar heb Oekraïens bloed zowel langs moeders- als langs vaderkant. Op mijn 22e studeer ik momenteel handelsingenieur aan de KU Leuven. Jaarlijks bezoek ik 1 à 2 keer mijn enorm grote familie in Oekraïne. Daar merk ik in vele delen van het land het enorme verschil in levensstandaard, zelfs al in het Westen van het land, op honderden kilometers van waar het conflict met Rusland zich afspeelt en waar zoveel mensen hulp nodig hebben. Oekraïne is een land dat zoveel te bieden heeft en zo veel potentieel heeft om zich te ontwikkelen. Toch merk ik dat het zoveel moeite heeft om stappen vooruit te zetten en te komen tot een volwaardige economische ontwikkeling. Het is voor mij enorm moeilijk en hard om dat aan te zien, zeker als het om je thuisland gaat. Voor u is dat misschien ver van uw bed, maar voor mij is dat dicht genoeg om er naartoe te fietsen.

U leest het goed: in september fiets ik vanuit België naar Oekraïne voor het goede doel. Van mijn thuis hier, fiets ik naar mijn thuis daar. Op 3 weken, 21 dagen, fiets ik mijn eigen “Tour van Oekraïne” met iets meer dan 2.100 kilometer. Daarmee zal ik slechts enkele honderden kilometers moeten onderdoen voor de Tour de France. Via deze “Road to Ukraine” zou ik graag geld willen inzamelen voor SOS Kinderdorpen Oekraïne. Jonge kinderen die opgroeien of geboren worden in een familie die alles verloren heeft door de oorlog, beginnen niet met gelijke kansen. Deze kinderen zijn enorm kwetsbaar. Elk kind heeft recht op een normale jeugd en om in goede omstandigheden op te groeien en gevormd te worden tot een volwaardig mens. Elk kind verdient een minimale levensstandaard, de kans op onderwijs en om aan te leren hoe het zichzelf later een plaats kan geven in de maatschappij. Zonder enige hulp zijn die kinderen al verloren voor ze aan het echte leven moeten beginnen. Elke bijdrage van u zou mij enorm helpen bij het steunen van dit schitterende goede doel. Deze bijdragen worden integraal doorgestort naar SOS-kinderdorpen Oekraïne en worden ten zeerste geapprecieerd. Al bij voorbaat dank ik u voor uw gulle bijdrage.

Laat een boodschap achter voor Yaremma!

Nadat je een bedrag kiest en je de persoonlijke gegevens invult, krijg je de mogelijkheid om een bericht achter te laten. In de week na je donatie zal je bericht op deze pagina verschijnen.

Yaremma fietst naar Oekraïne voor kinderen die het moeilijk hebben. Help jij mee?

Doe een gift