• Home
  • Coronavirus : gezondheid van kinderen is onze absolute prioriteit!

Families in België

Coronavirus : gezondheid van kinderen is onze absolute prioriteit!

12/03/2020 - Ook wij ontsnappen er niet aan: de bezorgdheid rond het coronavirus is een globaal thema. Onze kinderdorpen nemen de nodige maatregelen, want de gezondheid van de kinderen in onze zorg en die van onze medewerkers is onze absolute prioriteit. Lees meer over onze maatregelen.

Chine Coronavirus

In onze Belgische projecten

We volgen de hygiënerichtlijnen en veiligheidsmaatregelen van onze overheden nauwgezet. Zodat de verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk ingeperkt blijft. We volgen de gezondheid van de kinderen in onze zorg in detail op en blijven onze informeren rond de situatie in België. 

In onze projecten in Italië

Alle scholen in Italië zijn op dit moment gesloten om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Net zoals alle andere kinderen gaan ook de kinderen in onze kinderdorpen voorlopig dus niet naar school. Samen met de SOS ouders en begeleiders voorzien we alternatieven. Ons kinderdorp in Vicenze organiseerde bijvoorbeeld een interactieve workshop 'Pasta maken' met de  kinderen.

        

In onze projecten in China

Onze tien kinderdorpen in China namen al heel vroeg de nodige maatregelen om kinderen en medewerkers te beschermen tegen het coronavirus. We volgen de gezondheid van de mensen in en rond de kinderdorpen op de voet. Kinderen en medewerkers beschikken over voldoende maskers en desinfectie. Ook in China zijn de scholen op dit moment gesloten, waardoor de kinderen een aangepast onderwijsprogramma van thuis uit volgen, samen met hun SOS moeders. 

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter