In de kijker Over SOS Kinderdorpen

Impactrapport 2020: 65.600 kinderen opgevangen

08/06/2021 - Zowel in België als wereldwijd zijn er kinderen die niemand meer hebben om voor hen te zorgen. Onze koepelorganisatie SOS Children's Villages International biedt aan 65 600 kinderen wereldwijd kleinschalige en familiale opvang. In onze kinderdorpen, in onze SOS families, bij onze professionele zorgouders willen we de kinderen kansen geven om sterk op te groeien met de warme en onvoorwaardelijke zorg van betrouwbare volwassenen.

Care effect 2

Vier projecten in de kijker

In België: we vangen 74 kinderen op in een warme en familiale omgeving

We bouwen aan een warme en familiale omgeving voor kinderen in onze drie projecten in Leuven, Marche-en-Famenne en Vlaams- Brabant.

In RD Congo: onze 15 SOS moeders zorgen voor 150 kinderen

In onze SOS families bieden we kinderen liefdevolle, veilige en professionele opvang en zorg op maat. We zorgen ervoor dat ze kwaliteitsvol onderwijs kunnen volgen. Om steeds beter in te spelen op de noden van de kinderen en jongeren, blijven we investeren in de ontwikkeling van het dorp: we stimuleren de betrokkenheid van SOS kinderen en families in de lokale gemeenschap, waar ze een ondersteunend  netwerk kunnen vinden om hen te helpen op te groeien tot sterke, zelfredzame volwassenen.

  • We bieden 111 kinderen een veilige thuis in ons kinderdorp.
  • 39 kinderen en hun 4 SOS families wonen in het hart van de gemeenschap van Kinshasa.
  • We werken intensief samen met de families van 3 kinderen, zodat de kinderen terug naar huis kunnen

En nog veel meer

Ontdek al onze projecten en nog veel meer impact in ons impactrapport 2020

SOS Kinderdorpen België maakt deel uit van de federatie SOS Children’s Villages International. De cijfers hieronder reflecteren het bereik van deze internationale federatie in één oogopslag. Met de expertise van  onze 39 740 medewerkers vormen we een wereldwijd netwerk voor de opvang en begeleiding van kinderen en families.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter