• Home
  • Een goed doel voor kinderen in je testament.

Een goed doel voor kinderen in je testament.

Denk je na over het leven en wat daarna komt? Zou je willen dat je bezittingen ook na je leven betekenisvol blijven voor anderen? Dan overweeg je misschien wel om een goed doel op te nemen in je testament.

Wil je er graag eens over praten?

Onze adviseur nalatenschappen Claude is er voor jou. Je kan hem zo bellen of een mailtje sturen. Als je dat graag wilt, komt hij met plezier eens bij jou langs voor een persoonlijk gesprek.

"Een testament opstellen is veel meer dan louter financiële planning. In eerste plaats betekent dit - doordacht en vol vertrouwen - nieuwe kansen creëren voor diegenen die je dierbaar zijn."

Claude Detremmerie, adviseur nalatenschappen

Ontvang gratis onze brochure over testamenten

Hier vind je alle informatie over de mogelijkheden om een goed doel op te nemen in je testament.

Werk je in een notariskantoor en wil je brochures van SOS Kinderdorpen rond testamenten beschikbaar stellen voor je cliënten? Bestel ze hier.

Welkom op onze ronde tafels 

Om de zoveel tijd organiseren we vanuit SOS Kinderdorpen een ronde tafel over testamenten. Samen met een bevriende notaris, onze adviseur nalatenschappen Claude,  en onze directrice Hilde vertellen we je alles wat je wil weten over de wereld van testamenten en ons werk voor kinderen in België en wereldwijd. 

Onze volgende ronde tafel vindt plaats op 14 maart 2024 in KortrijkKlik op de knop om je in te schrijven.

Een keuze met impact

Wat je tijdens je leven opgebouwd hebt, kan nog jaren na jouw bestaan een positieve impact hebben. Voor families en kinderen die het écht nodig hebben. Door SOS Kinderdorpen een warme plek te gunnen in jouw testament, zorg je dat kinderen die er alleen voor staan toch opgroeien met de liefde en zorg van een familie, met kwaliteitsvol onderwijs, met kansen op een mooie toekomst. Zo geef je het beste van jezelf door aan de volgende generatie. 

Een testament voor SOS Kinderdorpen?

Iedereen kan een goed doel opnemen in zijn of haar testament. Wat kan er wettelijk en hoe werkt dit juist?

Alles over erfbelastingen

De hoogte van de erfbelasting verschilt per situatie. Kom meer te weten hoe dit wordt bepaald.

Vaak gestelde vragen

Vond je nog geen antwoord op je meest prangende vragen? Kijk dan zeker eens op deze pagina.