• Home
  • Word meter of peter van onze Belgische projecten

Word meter of peter van onze Belgische projecten

Je steunt onze opvang- en beleidsprojecten in België en hebt zo een directe impact op het leven van kinderen vlak bij jou. Via een maandelijkse digitale update volg je de impact van jouw steun.

Bouw mee aan families in België en steun kinderen vlak bij jou

Bouw mee aan families in België en steun kinderen vlak bij jou

Elk kind een familie

1 kind op 25 in België groeit op in een situatie die hun veiligheid en ontwikkeling ernstig in gevaar brengt. Dat is in elke klas één kind. Samen zorgen we ervoor dat die kinderen opnieuw opgroeien met de liefde van een familie.


Hoe helpt jouw duurzame steun?

  1. Je helpt ons om kinderen een warme thuis te bieden in één van onze 9 projecten in België zoals bijvoorbeeld in ons opvanghuis Hejmo in Kessel-Lo, in het SOS Kinderdorp Chantevent nabij Marche-en-Famenne en in de Simbahuizen. Vandaag én ook morgen want groot worden doe je niet in één dag.

  2. Je zorgt ervoor dat die kinderen hun familie niet verliezen. Want we zorgen dat we broers en zussen samen opvangen, en dat de kinderen, indien mogelijk, op termijn terug naar hun veilige thuis kunnen.

  3. Je bouwt mee aan innovatieve projecten die de opvang van kinderen in de Belgische jeugdzorg structureel verbeteren, geleid door de stem van jongeren met een ervaring in de jeugdzorg. Zo heb je ook een impact op een veel grotere groep kinderen.


"Kinderen moeten kunnen opgroeien in een familie waar ze zich echt thuis voelen."

Kim Clijsters, ambassadrice

Wat mag je verwachten?

✓ Een maandelijkse digitale update die toont hoe jouw bijdrage kinderen in België helpt
✓ Ons driemaandelijkse magazine met ons werk in België en wereldwijd
✓ De mogelijkheid om bij gelegenheid onze Belgische projecten te bezoeken
✓ Een fiscaal attest voor je giften (vanaf 40 euro op jaarbasis)
✓ Transparantie in de manier waarop we jouw gift besteden (bekijk onze jaarverslagen)  

Nog vragen?

Check ons vraag-en-antwoord hier of bel/mail ons even via 02 538 57 38 of welcome@sos-kinderdorpen.be. Ook via onze facebookpagina kan je ons snel en makkelijk bereiken. 

15 591 meters en peters doen al mee.

Doel 2024: 25000 nieuwe meters en peters.

Kom bij ons team van maandelijkse gevers en bouw mee aan sterke families in Belgïe. Want groot worden kan je niet alleen.

Ik word meter of peter

Deur