Sluit jouw gezin ook zijn Regenboog Pact?

Ontdek meer

De helft van de ouders vindt de lockdown een moeilijke periode. Toch (her)ontdekken 7 op ouders op 10 nu ook waardevolle momenten met hun kinderen. En die zijn zó belangrijk voor hen. Om ervoor te zorgen dat die nooit meer verdwijnen, lanceren we het Regenboog Pact: een pact waarin ouders en kinderen elkaar beloven wat ze na de lockdown zeker willen blijven doen.

SOS tips voor non-stop ouders in de coronacrisis

Bekijk de video's

Non-stop ouder zijn in de coronacrisis is verdorie niet gemakkelijk. Daarom geven onze experts en ambassadeurs SOS tips over hoe je deze moeilijke periode als ouder overleeft.

Coronacrisis: alarmcode rood in onze Belgische projecten

We hebben jouw steun nodig!

We hebben vandaag 60 kinderen in onze zorg, die nu 24 op 24, 7 op 7 onder onze hoede staan. Vijf weken lang en wie weet hoeveel nog langer. Die extra zorg brengt grote, onvoorziene kosten met zich mee. Help de kinderen door deze moeilijke periode!

Groot worden kan je niet alleen

Daar heb je familie voor nodig

Kinderen die opgroeien zonder liefdevol gezin, lopen een groter risico op geweld, verwaarlozing en armoede. Wij willen dat zij stuk voor stuk een plek vinden waar ze zich veilig, geborgen en aanvaard voelen.

Wij geloven in de kracht van familie

Ontdek onze visie op familie

Familie is voor ons een plek waar kinderen terugvinden wat zo kenmerkend is aan een liefdevol gezin: duurzame relaties, gebaseerd op liefde, veiligheid en respect. Want daar gedijen kinderen het best. Dat is niet zomaar onze mening: de wetenschap bevestigt.

1 kind op 10 groeit op zonder veilige thuis

Geef die kinderen opnieuw een familie

Kinderen die opgroeien zonder veilige thuis, lopen een groter risico op geweld, verwaarlozing en armoede. Wij willen dat zij stuk voor stuk een plek vinden waar ze zich veilig, geborgen en aanvaard voelen.

Word meter of peter en geef kinderen opnieuw een familie

Wij vechten voor een wereld waarin ieder kind opgroeit in een sterk gezin. Dat doen we mede dankzij de duurzame steun van onze meters en peters. Want groot worden, doe je niet in één dag.


13562 meters en peters doen al mee.

Doel 2020: 15000 meters en peters voor 40.000 kinderen.


Wij bouwen families

Families in alle maten en vormen, zolang het een plek is waar kinderen terugvinden wat zo kenmerkend is aan een liefdevol gezin: duurzame relaties, gebaseerd op liefde, veiligheid en respect. Want daar gedijen kinderen het best. Dat is niet zomaar onze mening: de wetenschap bevestigt.

Hoe we sterke families maken, ontdek je hier. 

En de hele gemeenschap bouwt mee

Want een sterke familie krijg je pas als er ook een dokter is, een school, een bron van inkomen, een sociaal vangnet. Daarom bouwen we tegelijk aan de kracht en weerbaarheid van de hele gemeenschap. Zodat zij op termijn zelf kunnen voorzien wat kinderen nodig hebben om te groeien. Dat verzekert een duurzame impact.

Hoe we samenwerken, ontdek je hier

Ontdek onze projecten in België en wereldwijd

Met ruim 2.600 projecten wereldwijd hebben we een impact op het leven van goed 800.000 mensen. Hier ontdek je alvast een greep uit die projecten

Geef kinderen opnieuw een familie

Kom bij ons team van maandelijkse gevers. Je bouwt op een duurzame manier mee aan sterke families voor kinderen die er alleen voor staan en krijgt exclusieve updates vanop het terrein. Want groot worden doe je niet in één dag.

Word meter of peter

Kim Clijsters
Corona belgië chantevent

Zo gaan onze Belgische projecten om met de coronacrisis

In de kijker   Families in België

25/03/2020 - Kinderen omkaderen in tijden van corona, dat betekent in onze Belgische projecten: structuur, structuur en nog eens structuur. En een goeie dosis creativiteit. En heeeel veel geduld. En doorzettingsvermogen. En een luisterend oor op tijd en stond. En een grooooot hart. 😄 Je hoort het: we zijn best trots op de manier waarop onze SOS ouders en begeleiders de kinderen in onze zorg omkaderen. Hieronder zetten we het mooiste van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees het artikel

61002_compressed

Nood aan steun in deze moeilijke periode? Hier kan je terecht.

In de kijker   Families in België

23/03/2020 - De coronamaatregelen kunnen soms zwaar doorwegen. Op onze fysieke en mentale gezondheid, op ons stress-niveau, op onze relaties. Zeker als het ook voor de crisis soms al moeilijk liep. Maar weet één ding: je bent niet alleen. We zitten hier samen in en we komen er ook weer samen uit. Loopt het even uit de hand? Voel je je niet veilig? Ging er iemand bij je thuis over de schreef? Dan staan er heel veel mensen klaar om jou te helpen. Want met de juiste hulp, veer je weer recht. Hieronder lijsten we even op waar je terecht kan.

Lees het artikel